18. IZDANJE

OD ROOSEVELTOVOG TRGA DO PARKA RIBNJAK Povorka ponosa u Zagrebu održat će se 8. lipnja

 REUTERS

Pod sloganom "Osamnaest ponosnih godina" povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se u subotu, 8. lipnja u Zagrebu, a proći će središtem grada od Rooseveltovog trga do Parka Ribnjak, izvijestili su u srijedu organizatori.

Osamnaesta Povorka ponosa počet će okupljanjem na Rooseveltovom trgu u 15 sati, najavili su iz Udruge Zagreb Pride te ocijenili kako se radi o "najdugovječnijem političkom prosvjedu za ljudska prava u Hrvatskoj".

Nakon okupljanja na Rooseveltovom trgu, povorka će proći središtem Zagreba - Trgom Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom sve do Ribnjaka - gdje će se na koncu održati javni skup i koncert grupe "Le Zbor".

"Borbu za stečenu slobodu i prostor koje imamo danas u Hrvatskoj hrabro smo i krvavo započele 2002. godine, kao što su i naše suborkinje ustale protiv ugnjetavanja u Stonewallu prije 50 godina, čime je započeo pokret za prava LGBTIQ osoba u SAD-u i svijetu", podsjetili su iz Zagreb Pridea.

U osamnaest ponosnih godina pokazali smo da stvarnost možemo mijenjati jedino zajedno i da u društvu kakvo stvaramo ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude koji će prigrliti one koje se isključuje, mlati i ponižava, poručili su.

U najavi ovogodišnje povorke ponosa, 18. po redu, također su poručili: "Ovo nije samo faza, tu smo, dio smo društva i ne idemo nigdje".

"Ovo zemlja za sve nas, a stajati na pravoj strani povijesti znači bi na margini danas, u otporu sutra i u slobodi vječno", ističu iz udruge Zagreb Pride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:31