NOVI UDAR

OD SRIJEDE OPET TEMPERATURE IZNAD 37 Tragične posljedice ekstremnih vrućina: mjesečno umire 35 ljudi više

Ranko Šuvar/CROPIX

Nekadašnji hrvatski predsjedn ici Stjepan Mesić i Ivo Josipović također će sudjelovati na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu. Iako su često u Kninu doživljavali neugodnosti, obojica su prihvatili pozive za sudjelovanjem na 20. obljetnici Oluje u ovom gradu.

“Dobio sam poziv i sigurno ću se odazvati”, rekao nam je Josipović, dok se Mesića ne može dobiti “jer je na jednom otoku gdje nema signala za mobitel”, kako su objasnili iz njegova ureda u Grškovićevoj ulici. Uz objašnjenje prema kojem će Mesić u ponedjeljak donijeti konačnu odluku, međutim, “vrlo vjerojatno će otputovati u Knin”.

General Ante Gotovina, na pitanje kako bi komentirao prijepore oko proslave Oluje, odgovorio je kako ne vidi nikakve prijepore. ‘Bilo je razmišljanja, bilo je različitih prijedloga, ali na kraju je donesena odluka i - to je to. Oluja se slavi svugdje u Hrvatskoj - i u Zagrebu i u Kninu i na cijelom teriroriju - poručio je Gotovina. Zasad nije poznato hoće li dvojica bivših predsjednika sudjelovati u čitavom protokolu, kao što to planira Kolinda Grabar Kitarović, ili samo jutarnjem dijelu poput Zorana Milanovića. ( R.B.)

Tagovi

Izdvajamo