PREDSJEDNIČKI IZBORI

ODBIJENICA ZA PR STRUČNJAKA 'Milanović za kampanju ne treba Brauna, od toga bi imao više štete nego koristi'

 
 CROPIX

Poznati američki PR stručnjak, Alex Braun koji je radio kampanje za svjetski poznate korporacije i političare, a među klijentima su mu bili bivši britanski premijer Tony Blair te Hillary Clinton, usluge je ponudio bivšem hrvatskom premijeru i predsjedniku SDP-a, Zoranu Milanoviću.

Braun je već radio s Milanovićem dok je bio na čelu SDP-a, u kampanji za parlamentarne izbore 2015. Sad mu se opet javio s ponudom za suradnju u kampanji za predsjedničke izbore, ali ga je Milanović, doznajemo u njegovu izbornom timu, odbio. Razlog je dijelom upravo to što je već koristio Braunove usluge.

Poruke preko Fejsa

- Odbijanje nije uslijedilo zato što Braun ne bi dobro radio kampanje. On korektno radi svoj posao, no Milanoviću njegove usluge u kampanji za predsjedničke izbore ne trebaju. Ovo je njegova osobna kampanja u kojoj se neće vezivati ni za čija imena - kaže naš sugovornik, uz napomenu da bi od njegova angažmana u tom kontekstu mogao imati više štete nego koristi.

Kao drugi razlog naveo je trošak te kazao da Milanović u ovoj fazi poruke vrlo uspješno šalje preko svoga Facebook profila, i to za nula kuna.

Prema informacijama koje su svojedobno došle iz SDP-a, Alex Braun je za kampanju za parlamentarne izbore 2015. zajedno s porezom od SDP-a naplatio oko milijun kuna, a sada je iznos koji je naveo u svojoj ponudio bio daleko skromniji.

Osvrnuvši se na Braunov angažman u kampanji za parlamentarne izbore, Milanovićev suradnik tvrdi kako je njegova uloga bila precijenjena te da on nije imao utjecaj na političke poruke koje je Milanović kao tadašnji predsjednik SDP-a slao biračima. U tome je kontekstu govorio i Alex Braun kada se prije nešto manje od dvije godine pojavio na Danima komunikacija u Rovinju.

Tuđe mišljenje

- Svaki kandidat sluša nekoga, barem u nekoj mjeri, i malo je onih koji ne žele slušati nikoga. Milanović je dobar čovjek, jako pametan, voli poslušati tuđe mišljenje o nečemu o čemu on razmišlja, ali na kraju odluke donosi samostalno, svojom glavom - rekao je tada Braun i otkrio da nije njegova ideja bilo pretjerano patriotiziranje i mahanje zastavama. Baš suprotno, Braun je Milanoviću savjetovao da to ne radi.

Da je tada pitao i poslušao američkog savjetnika za PR, Milanović vjerojatno ne bi otišao ni na sastanak s braniteljima s kojeg je kasnije iscurila snimka razgovora na kojoj se čulo kako Milanović nije lijepim riječima govorio o srpskim vlastima, ali ni o protukandidatu Andreju Plenkoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:40