NESAVJESNI RODITELJ

'OD*EBITE OD MOJEG DJETETA!' Splićanin ostavio bebu u užarenom autu i otišao u krčmu, urlikao na zabrinute prolaznike koji su zvali policiju

 
Ilustracija
 Paun Paunović / CROPIX/Profimedia

Splitska policija je u nedjelju zaprimila dojavu zabrinutog građanina koji je primijetio dijete kako spava u zaključanom automobilu parkiranom na osunčanom mjestu, javlja portal Vijesti.hr. Iako temperature još nisu dosegle ljetne razine, u zatvorenom autu parkiranom na suncu, temperatura se može popeti i do 30 stupnjeva Celzija.

Slučajni prolaznik koji je auto i malo dijete u njemu primijetio u splitskoj četvrti Zvončac, kaže kako su svi prozori bili zatvoreni i nije bilo dotoka svježeg zraka, a dijete je ležalo u svojoj autosjedalici posve nepomično.

- Poslijepodne sam se išao prošetati. Bio je lijep i prilično topao dan. Šetao sam preko parka na Zvončacu i na povratku kući kroz staklo primijetio bebu u automobilu. Nisam mogao vjerovati da je nekome palo na pamet ostaviti tako maleno dijete bez nadzora, pa makar i na kratko. Stajao sam neko vrijeme pokraj automobila misleći da će se netko pojaviti, ali ništa se nije događalo, ispričao je za Vijesti.hr potreseni građanin.

U Splitu je toga dana bilo 20 stupnjeva Celzija, pa je temperatura u zatvorenom autu sigurno bila 30.

- Nama odraslima ponekad je mučno sjesti u ugrijani automobil, a zamislite kako je bilo djetetu za koje bih procijenio da nema više od dvije godine. Na trenutak sam mislio da beba ne diše, slina mu je curila iz usta. Možda je samo spavalo, ne znam..., rekao je Splićanin koji je zvao policiju.

No, prije nego je došla policija, pojavio se djetetov otac i počeo galamiti na desetak okupljenih građana.

- Rekao je da on nije kriminalac i da od*ebemo od njegovog sina. Bio je jako bahat, a mislim da je bio u obližnjem kafiću uz more na kavi. Zvončac je inače omiljena vikend destinacija za odmor. Ne znam koliko je to sve skupa moglo trajati, ali do automobila nije došetao zabrinuto ili u brzom hodu. Uostalom radilo se o nedjelji poslijepodne. Teško je da je obavljao išta službeno, rekao je zabrinuti građanin.

Kad je policija došla na mjesto događaja, bahatog oca i automobila s djetetom više nije bilo pa nisu mogli napraviti očevid.

No, iz policije su poručili: - Trebamo istražiti cijeli slučaj i vidjeti ima li potrebe za postupanjem tj. prijavom nadležnim tijelima. Ovdje se prvenstveno radi o zaštiti i integritetu djeteta. Mogu samo kazati da imamo sve potrebne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:02