OBJAVA NAKON 4 MINUTE

ODGOĐENA OBJAVA PRESUDE IVI SANADERU ZA SLUČAJ PLANINSKA! Odlučeno je da se ide na dopunsko građevinsko i financijsko vještačenje

 Ronald Goršić/CROPIX

13.03 - Sudsko vijeće je objavilo da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za izricanje presude Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Stoga je objava presude odgođena, te je odlučeno da se ide na dopunsko kombinirano građevinsko-financijsko vještačenje. Sanaderovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nisu željeli komentirati ovu odluku. Na pitanje brojnih novinara jesu li iznenađeni, Sloković je kratko odgovorila: - Jesmo!

Odvjetnik Branko Šerić, branitelj drugooptuženog Stjepana Fiolića, nije bio iznenađen: - Nije neuobičajeno da se opet otvara glavna rasprava kako bi se razjasnile još neke okolnosti. Moguće je da sudsko vijeće nije bilo jedinstveno, očito je bilo nejasnoća koje će sada trebati razjasniti u dopunskim vjestačenjima, rekao je Šerić.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja Uskoka koji zastupa optužnicu, nije želio detaljnije elaborirati odluku suda: - Odluka je takva kakva jest, čuli ste i sami, ne bih je komentirao...

--------------------------

Nakon tri godine suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Planinska, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a danas u 13 sati Županijski sud u Zagrebu trebao je objaviti nepravomoćnu presudu. Iako obrana smatra da bivšeg premijera treba osloboditi jer tužiteljstvo u slučaju Planinska nije dokazalo ni jedan navod iz optužnice, predstavnici USKOK-a u svom su završnom govoru zatražili zatvorsku kaznu uvjereni kako su dokazali da je bivši premijer svojim koruptivnim ponašanjem oštetio državu.

Izmijenjenu optužnicu Sanader je nazvao još besmislenijom od prve jer u njoj, među ostalim, stoji da je on znao za kupovnu cijenu za koju je Fiolić ranije kupio spornu nekretninu: - Ne samo da nisam znao cijenu nego nisam imao nikakve veze s tim projektom, rekao je Sanader, ponovivši da do sjednice Vlade na kojoj je dano odobrenje za kupnju, a na kojoj on nije bio nazočan, nije znao za transakciju. Da je sud osudio bivšeg premijera na više od pet godina, išao bi u zatvor gdje bi čekao pravomoćnost presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:42