SLUČAJ PREDIZBORNIH SPOTOVA

ODGOVOR JUTARNJEG ZASTUPNIKU MOSTA 'Optužbe Nikole Grmoje su ridikulozne'

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja čita Jutarnji list
 Goran Mehkek / Hanza Media

ZAGREB - Odgovarajući na optužbe zastupnika Mosta Nikole Grmoje o medijskoj manipulaciji tog lista u izborne svrhe, glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić izjavio je kako su optužbe da Jutarnji stoji iza video-spotova protiv Mosta ridikulozne te da Grmojine optužbe na račun vlasnika Jutarnjeg i redakcije nemaju nikakva temelja.

Grmoja je ranije u petak u Hrvatskom saboru prozvao Jutarnji list za medijsko manipuliranje, a njegova vlasnika Marijana Hanžekovića optužio za korištenje tog dnevnog lista za obračun s Mostom. Izjavio je kako je u Jutarnjem objavljen članak da se društvenim mrežama šire videozapisi kontra Mosta u Metkoviću, a pritom nije naveden link na neku od društvenih mreža s takvim videozapisima. Ocijenio je kako se time prvi puta "jedan dnevni list otvoreno uključio u kampanju protiv jedne političke opcije u jednom gradu" te pozvao građane da ne daju novac za dnevne listove moćnika koji koriste medij za obračun s nekom političkom opcijom.

VIDEO: POČEO PREDIZBORNI RAT Stoji li HDZ iza spotova kojima se udara na Petrova i Grmoju: 'Vidite ovu pustoš... To nam ostavljaju gospoda iz Mosta!'

"Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja opet je prerano istrčao na loptu te se neutemeljeno i bez provjere činjenica obrušio na Jutarnji list", navodi u očitovanju za Hinu glavi urednik Jutarnjeg lista Ogurlić.

- Optužbe na naš račun, prema kojoj Jutarnji list navodno stoji iza video spotova protiv Mosta, koji su očito dio predizborne lokalne kampanje u Metkoviću, jest - ridikulozna. Jutarnji list je spotove preuzeo s YouTubea i objavili smo ih u trenutku kada su se pojavili, a u tekstu se pitamo stoji li lokalni HDZ iza ovih spotova. Tko iole razumije internet jasno može vidjeti da smo spotove objavili kao link s YouTubea i da su isti originalno objavljeni od autora koji se predstavlja kao 'Baš nismo', navodi Ogurlić.

Dodaje i kako nikakvog temelja nemaju ni 'ružne prozivke' koje je Grmoja izgovorio na račun vlasnika Jutarnjeg lista i redakcije.

- Zbog odgovornosti za javno izgovorenu riječ, koje bi kao saborski zastupnik i javna osoba itekako trebao biti svjestan, iskreno se nadamo da će gospodin Grmoja ubuduće bitno bolje provjeravati činjenice te da neće koristiti sabornicu za paranoidne obračune, ocijenio je Ogurlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:58