IN MEMORIAM

ODLAZAK ART DIREKTORICE JUTARNJEG Antonija Radić Horvat, jedna od ključnih osoba u stvaranju Jutarnjeg: Uvijek je težila boljem, nikad nije odustajala

Antonija Radić Horvat
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon duge i teške bolesti sinoć je u 54. godini preminula Antonija Radić Horvat.

Tonka je bila jedna od najvažnijih osoba Jutarnjeg lista, art direktorica, urednica, od prvih trenutaka stvaranja prvog novog dnevnog lista u 40 godina. Uz jaki profesionalni background Fakulteta strojarstva u Zagrebu na kojem je studirala, rijedak talent za dizajn i vizualnu kulturu, široke interese i duboko razumijevanje prirode medija, Tonka je vodila neke od najsloženijih procesa u Jutarnjem i stvarala identitet novina koje su uz nju težile biti progresivne, pravedne, autentične.

Više od 20 godina u glavnom uredništvu, više od 6 tisuća brojeva koje je stvarala, stotine sati koje je provela educirajući druge i pomažući drugima. S maksimalnom preciznošću, upućenošću, znanjem posvećivala se svakom dijelu našeg medijskog posla da bismo stvorili što objektivniju sliku. Sve samo u jednom cilju - da napravimo stvari bolje. Da pomognemo stvoriti bolje društvo. Da težimo višem. I da ne odustanemo.

Za Tonku rad nije imao previše smisla ako nema aspiracije prema boljem, a život ako nema ljubavi prema drugome.

Nikad se nije prestajala boriti, nikad nije odustala. Ni u posljednjim trenucima.

Tonka je bila inspiracija.

Cijela redakcija Jutarnjeg lista i Hanza Media s najdubljim žaljenjem opraštaju se od Tonke. Tonka će neopisivo nedostajati svom suprugu Franji, kćeri Heli i sinu Mihovilu, sestri Ireni i svima nama u Jutarnjem i Hanza Mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:05