OSIPANJE ČLANSTVA

Odlazi i Štern: HSLS izabrao loš tajming za napuštanje koalicije

Elvir Tabaković / CROPIX

ZAGREB - Nezadovoljan odlukom stranke o napuštanju Vlade, HSLS je danas napustio i Davor Štern, a istu odluku bi, kako doznajemo, šefu liberala Darinku Kosoru u srijedu trebao priopćiti i Ivan Čehok. Drugi zastupnik HSLS-a Antun Korušec ostaje u stranci.

Štern je u HSLS ušao 2006. i bio je gospodarski savjetnik tadašnje predsjednice stranke Đurđe Adlešič.

- Odlučio sam izaći iz HSLS-a jer se ne slažem s načinom, tajmingom i razlozima napuštanja vladajuće koalicije. Smatram da je i koalicijski ugovor, ugovor koji se treba poštovati - rekao je Štern, kojem je neprihvatljivo i objašnjenje vodstva stranke da napuštaju Vladu jer još nije donijela rebalans proračuna. Štern, naime, smatra da Vlada ne kasni jer se rebalans ne radi usred turističke sezone. Tvrdi i da HSLS nije ispunio zadaće koje je očekivao.

- Nije obranio poduzetničku slobodu ni poduzetničku klimu, a davanje potpora sindikatima i izostanak stava o nekim važnijim pitanjima poput projekta Cvjetni nije u skladu s duhom liberalizma - dodao je.

Ostanak u stranci izabrali su potpredsjednica Vlade Adlešič i državni tajnik Robert Markt koji bi sutra trebali biti razriješeni sa svojih funkcija, kao što je danas s mjesta državne tajnice za socijalu smijenjena Dorica Nikolić.

Tagovi

Izdvajamo