ZA VRIJEME PAUZE

ODRŽAN PROSVJED ZAPOSLENIKA BJELOVARSKIH SUDOVA I TUŽITELJSTAVA 'Veće plaće svima ili nikome'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 12:54

Zagreb, 241011.
Zupanijski sud na Zrinjevcu.
Sudnica gdje ce se suditi bivsem Hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Ilustracija: Sudnica Županijskog suda na zagrebačkom Zrinjevcu

 

Zaposlenici, službenici i namještenici županijskog, općinskog i trgovačkog suda u Bjelovaru te županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru iskoristili su stanku u četvrtak za mirni prosvjed kojim žele upozoriti na, kako smatraju, nepravedan način na koji Vlada planira povećanje plaća u rujnu.

Prosvjednici ističu da se planirano povećanje plaća od devet posto odnosi samo na dio zaposlenika, a ne na sve njih. Stoga, kažu, neka se plaće povećaju ili svima ili nikome.

"Vlada je donijela odluku prema kojoj će, na nivou Hrvatske, veću plaću dobivati otprilike dvije trećine zaposlenih, dok preostala trećina neće. Povećanje plaća  ne odnosi se na radna mjesta kao što su informatičari, računovodstveni djelatnici, arhivari, ovršitelji, referenti, domari, vozači i čistačice. Oni nisu ušli u skupinu kojoj bi plaća trebala biti povećana, a to nije ni pošteno ni korektno", ističe sindikalna povjerenica Općinskog suda u Bjelovaru Aleksandra Knežević.

Dodaje kako je okupljanje zaposlenika mirni prosvjed za vrijeme pauze, a ne štrajk.

"Ovom odlukom razdvojena je masa ljudi, a s našim zahtjevom solidarizirali su se svi koji rade na sudu. I oni namještenici i službenici kojima je namijenjeno povećanje, ali i suci jer svi smatramo da ovo nije pravedno i korektno. Plaće nam nisu povećavane godinama, koeficijenti su isti od početka 90-ih i nećemo odustati od svojih zahtjeva", poručuje Knežević.

Iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske demantirali su priopćenjem da Sindikat lokalnih službenika i namještenika ne stoji iza prosvjeda u Bjelovaru.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo