UOČI TRKE NA PRSTENAC

ODRŽANA VITEŠKA UTRKA STARIJA I OD SINJSKE ALKE Bruno Celija slavodobitnik je Trke na viticu u istarskom Barbanu, u nedjelju dolazi cijeli državni vrh

 
Ilustracija: pobjednik Trke na viticu 2011.
 Goran Šebelić / CROPIX

Bruno Celija slavodobitnik je Trke na viticu koja se u subotu trčala u Barbanu, a prije nedjeljne glavne Trke na prstenac.

Celija, koji je slavodobitnik bio i lani, pobjedio je osvojivši šest i pol punata, dva puta je pogodio u srid prestenca i jednom u pola punta.

U toj viteškoj utrci, starijoj i od Sinjske alke, u subotu je na trkalištu Gradišće nastupilo 16 konjanika.

Nedjeljna, 44. Trka na prstenac koja će se trčati u 17 sati, bit će osim turističko-povijesnog i pravi politički događaj. U Barban dolazi cijeli državni vrh, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je ujedno i pokroviteljica trke i koja će slavodobitniku uručiti prelazni štit, premijer Andrej Plenković, mnogobrojni ministri, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

Za Barbance će nedjelja biti poseban dan jer će Mario Banožić, ministar državne imovine, u nazočnosti premijera, uručiti načelniku Općine Daliboru Pausu Odluku o darovanju zemljišta na kojem se nalazi trkalište Trke na prstenac i streljana, zemljište je površine 17.039 metara četvornih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:50