PIŠE POLITIKA

ODVJETNIK PILOTA JNA KOJI JE RAKETIRAO BANSKE DVORE PRIJAVIO KRSTIČEVIĆA ZA RATNI ZLOČIN Prijavu podnio za 'raketiranje srpskih izbjeglica kod Jajca'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2019. u 09:23

Slunj, 151018.
Sveobuhvatna, zdruzena intergranska vjezba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 zdruzena snaga, provodi se od 13. do 15. listopada 2018. na vise lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata. Zavrsna vjezba odrzana je danas na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju. Na fotografiji: Damir Krsticevic. Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Damir Krstičević

 

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo