ROBERT KOPAL

OGLASIO SE GLAVNI HDZ-ov ANALITIČAR I POSEBNI PREMIJEROV SAVJETNIK Komentirao Plenkovićevu izjavu o HDZ-u i demografiji, Lozančića, vojne avione...

 
Robert Kopal
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Glavni HDZ-ov analitičar i posebni premijerov savjetnik Robert Kopal odgovarao je danas na novinarska pitanja uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Robert Kopal član je povjerenstva za nabavu vojnih aviona. Novinari su ga pitali kad će poslati službeni zahtjev prema državama koje su mogući ponuđači.

"Molio bih vas da se obratite supredsjedateljima povjerenstva ili glasnogovorniku, gospodinu Miliću", rekao je Kopal, prenosi N1.

Konkretniji nije bio niti kada je upitan treba li raspustiti neke gradske ili županijske organizacije HDZ-a.

"Sve što sam trebao reći, rekao sam jučer. Nisam tražio krivca, rekao sam da tražimo razloge. Kad budem imao nešto za dodati, reći ću", poručio je Kopal.

I on je uvjeren da će suradnja premijera i novog predsjednika biti korektna i u interesu Republike Hrvatske.

Ne misli da će poraz Kolinde Grabar-Kitarović ostaviti traga na Vladi.

"Vlada ima izvanredne rezultate, radi odličan posao, ne znam zašto to dovodite u korelaciju. Siguran sam da će Vlada odraditi svoj posao do kraja", poručuje Kopal.

Na pitanje što misli o mogućem angažmanu Dragana Lozančića kao savjetnika Zorana Milanovića, odnosno je li dobro da bivši šef obavještajnih službi bude savjetnik predsjednika, Kopal kaže:

"Dragan Lozančić je izuzetan stručnjak i ja se apsolutno ne mogu ni petljati niti komentirati koga će kao savjetnike uzeti novoizabrani predsjednik Hrvatske. O gospodinu Lozančiću imam jako dobro mišljenje".

Novinari su ga pitali i o Plenkovićevoj tvrdnji da je jedan od problema HDZ-a činjenica da pobjeđuje u demografski slabijim područjima.

"Dopustite mi da prvo napravim određene analize, a nakon toga da izvučem zaključke. Postoji jednadžba s dosta nepoznanica koje međusobno jesu povezane, a tek ćemo ustanoviti u kojoj mjeri. Ne radi se samo o HDZ-u, radi se i o ovoj državi, radi se o Republici Hrvatskoj", zaključuje Kopal, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:28