'INTERESNE SKUPINE'

OGLASIO SE SMIJENJENI DUGOGODIŠNJI RAVNATELJ DJEČJE BOLNICE SREBRNJAK 'Sve je odrađeno staljinističkim metodama!'

 
Docent Boro Nogalo
 Nina Djurdjević / CROPIX

Docent Boro Nogalo potvrdio je u srijedu Hini da ga je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo s dužnosti ravnatelja, a kao razlog naveli proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina, što je odbio i ocijenio da je smijenjen staljinističkim metodama.

"Smijenjen sam po pravdi Boga staljinističkim metodama", izjavio je Hini Nogalo koji opovrgava bilo kakve nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u tu bolnicu.

Za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu te tvrdi da je ona, iskorištavajući svoj službeni, društveni i politički položaj u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća, odlučila u ime i za račun interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

Kao mogući povod navodi želju za preuzimanjem i kontrolom nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak koja je u srpnju ove godine potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz strukturnih fondova EU, vrijednosti 60 milijuna eura.

Ističe i da je Dječja bolnica Srebrnjak jedina u potpunosti međunarodno akreditirana državna javna bolnica u Hrvatskoj. Riječ je o klinici koja je sastavni dio Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, Europski je centar izvrsnosti za astme i alergiju, prva je bolnica prijatelj djece u Hrvatskoj, te ugledan član organizacije Health Promoting Hospitals.

Nogalu je neshvatljivo da ga se nakon tako postignutih rezultata smjenjuje na temelju "neargumentiranih i neprovjerenih razloga".

Ističe i da posjeduje urednu i transparentnu dokumentacije kojom se svi ti navodi opovrgavaju, te da je kontinuirano surađivao s upravnim vijećem i gradonačelnikom.

"Mogući razlog leži u činjenici da se nakon mukotrpnog desetogodišnjeg rada na projektu smjenom ravnatelja i uprave namjerno ugrožava provedba i preuzima se europski projekt koji je proglašen strateškim projektom, a što će imati negativne konotacije i dalekosežne posljedice u Europskoj uniji", kaže Nogalo.

Zagreb., 051116.
Dvorana Globus, Zagrebacki Velesajam.
Savjetovanje Stranke rada i solidarnosti na temu Razvojni potencijali mjesne samouprave u Gradu Zagrebu.
Na fotografiji:  Ana Stavljenic Rukavina.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Ana Stavljenić Rukavina

Stavljenić Rukavina: Nalaz kontrolnog ureda temelji se na dokumentima bolnice

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu rekla je za Hinu da je Nogalo smijenjen na temelju internog nalaza koji je našao određene nepravilnosti.

Osvrnula se i na njegove tvrdnje oko zasluga zbog postignutih rezultata, rekavši da su to rezultati bolnice i da "nitko tko je na čelu bolnice ne može sebi pripisati zasluge članova bolnice".

"Cijenimo sve što je bolnica postigla, a to je postigla zahvaljujući određenom krugu ljudi koji su radili na tome", kazala je Stavljenić Rukavina.

Na Nogalove tvrdnje da posjeduje urednu i transparentnu dokumentacije kojom se navodi za smjenu opovrgavaju, Stavljenić Rukavina kaže da je svu dokumentaciju koju posjeduje mogao predočiti kontrolnom uredu i Upravnom vijeću, ali to nije napravio. "Nalaz kontrolnog ureda se temelji na dokumentima bolnice i na nikakvim izmišljenim dokumentima", ustvrdila je.

Rekla je i da "nema pojma" što Nogalo podrazumijeva pod time kada je optužuje da iskorištava svoj službeni, društveni i politički položaj u svojstvu predsjednice Upravnog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:44