TEŠKO RAZDOBLJE

OGORČENI SDP-ovac TUGUJE NA FACEBOOKU 'Bio sam na šalabahteru, a nisam ušao u Glavni odbor, 20 godina sam bacio u vjetar, zbogom politiko!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2016. u 12:24

Zagreb, 031216.
Trg Drazena Petrovica.
U KK Drazen Petrovic, odrzava se izborna konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) na kojoj se biraju novi clanovi stranackih tijela, 103 clana Glavnog odbora i 18 clanova Predsjednistva SDP-a.
Na fotografiji: Neven Mimica, Tonino Picula, Milanka Opacic, Davor Bernardic, Zlatko Komadina i Ranko Ostojic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX

Zagrebački SDP-ovac Zoran Novosel požalio se u subotu u kasnovečernjoj objavi na Facebooku zbog činjenice da na unutarstranačkim izborima nije prošao u Glavni odbor iako je, kako je napisao, bio na šalabahteru.

- Zahvaljujem se svima koji nisu glasali za mene iako sam bio na šalabahteru.....od 22 imena sa šalabahtera samo ja nisam prošao ( majstor muljanja je odradio svoje )...netko danas slavi jer je prošlo svih 21 sa šalabahtera i još tome ja nisam prošao......20 godina sam bacio u vjetar, pošteno se htio baviti politikom, no ipak je politika kurva, nije ona za poštenog čovjeka i zato ZBOGOM politiko, napisao je Novosel.

Ispod statusa je uslijedila burna diskusija, u koju se uključila nekolicina drugih članova SDP-a. Jedna od njih je tako napisala da 'nije trebalo mijenjati način izbora članova GO ovako na brzinu'.

- Poslije ove Konvencije kod nas u Zadarskoj županiji podjele su veće nego ikad jer jedna strana nije poštovala dogovor. Ta strana je novom predsjedniku otvoreno pokazala koliko poštuje dogovore s njim. Žalosno, napisala je ova članica SDP-a.

U raspravu se uključila i glasnogovornica stranke Danica Juričić, koja je u jednom komentaru napisala: - Uskoro ćemo shvatiti da na šalabahterima, ako ih mora biti, moraju biti najbolji. Inače ćemo samo šalabajzati.

U jednom od sljedećih komentara Juričić je odgovorila na tvrdnju da su u Glavni odbor ušli ljudi koji su promijenili i nekoliko stranaka.

- Tako će i biti dok nemamo kriterije stranačkog napredovanja. Još većinom biramo više ljude koji imaju jaku bazu da isplivaju među prvima u stranci, pobjeđuju u stranci, ali ne i na izborima. Birače ne možeš navući šalabahterima, zaključila je.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo