MEĐUNARDONA NAGRADA

OGROMNO PRIZNANJE ZA CROATIA AIRLINES Prva aviokompanija u svijetu koja se može pohvaliti bijelom zastavom!

 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Hrvatskom nacionalnom zračnom prijevozniku Croatia Airlines u četvrtak je dodijeljeno međunarodno priznaje Bijela zastava za očuvanje čistoće vodenih površina i višegodišnju ekološku osviještenost u svim segmentima poslovanja.

Riječ je o međunarodnom priznanju Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora rijeka i jezera (GUWAA) i Zaklade princa Alberta II koje se dodjeljuje tvrtkama i organizacijama koje su ostvarile izniman angažman u zaštiti i očuvanju mora, rijeka i jezera, te koje su doprinijele osvještavanju građana o tom globalnom problemu.

Croatia Airlines dobio je Bijelu zastavu za projekt čišćenja morskog dna na području plaže Žaborić kraj Šibenika, koje su ovog ljeta očistili profesionalni ronioci udruge GUWAA. Istodobno je u zrakoplovima počeo prikazivati promotivni film Bijela zastava kako bi u javnosti proširio svijest o tom projektu, rečeno je na svečanosti.

"Croatia Airlines već 25 godina kontinuirano ulaže u zaštitu i očuvanje ekološkog sustava promocijom ekološki osvještenog djelovanja, kao i uvođenjem mnogih tehničkih i tehnoloških poboljšanja u poslovanje", kazao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Dodao je da, unatoč uvriježenom mišljenju, zrakoplovi zagađuju okoliš manje od automobila. Primjerice, Airbus 320 na relaciji Zagreb-Split emitira oko 36 kilograma ugljičnog dioksida po putniku, a osobno vozilo na istoj relaciji oko 46 kilograma.

Ambasadorica GUWAA Doris Pinčić Rogoznica, kazala je da Bijela zastava dodijeljena već mnogima organizacijama ili tvrtkama. Primjerice to priznanje su u Hrvatskoj dobili hotel Bellevue u Malom Lošinju, hotel Crvena luka u Biogradu na Moru, plaža Zlatni rat u Bolu na Braču, općina Brela za dvije plaže, hotel Split u Podstrani te Blitz Cinestar te Veleučilište Vern.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:18