I SKIJANJE NA KREDIT

Oko 100.000 Hrvata kreće na skijanje

 Drago Šopta/Cropix

Recesija će, čini se, tek za 20 posto smanjiti broj Hrvata koji ovih dana kreću u pohod na europska skijališta, javlja HRT. Odredišta mnogih su snježne padine Austrije, Italije, Francuske, Slovenije. Prema nekim procjenama, oko 100.000 Hrvata ovog vikenda odlazi na skijanje. U Austriji ili Italiji češće se skijaju Zagrepčani, a Dalmatinci više u Sloveniji i BiH.

Osim zbog krize manje je aranžmana prodano i zato što takozvani skijaški tjedan pada u termin još visokih novogodišnjih cijena.

U putničkoj agenciji Kompas kažu da je od talijanskih skijališta i dalje broj jedan Kronplatz, zatim su tražena skijališta San Martino di Castrozza i La Villa. U Austriji su uz Bad Kleinkirchheim i Nassfeld traženi i Matrei ili Katschberg.

Od francuskih skijališta najtraženiji je Val Thorens. To je skijalište, zbog cijena od oko 2500 do 3000 kuna, posebno zanimljivo mladima. Skijališta u BiH ove godine, unatoč povoljnijim cijenama, nisu toliko aktualna.

Za radosti na snijegu četveročlana obitelj mora izdvojiti minimalno 10.000 kuna. Kako su Hrvati majstori u životu na kredit, tako je 80 posto skijaških aranžmana plaćeno kreditnim karticama, i to na otplatu i do godinu dana. Da ipak znamo i štedjeti, pokazuje i podatak da je poraslo unajmljivanje opreme ili korištenje stare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:41