MINISTAR PROMETA

OLEG BUTKOVIĆ 'Zbog zagrebačkog HDZ-a nije prošao GUP'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2020. u 12:24

Karlovac, 181219.
Danas u 10 sati svecano je pusten u promet sanirani most na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju u Karlovcu. Most je pustio u promet ministar mora, prometa i infastrukture Oleg Butkovic, u nazocnosti zupana Damira Jelica i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Skorica.
Na fotografiji: Oleg Butkovic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Oleg Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u srijedu da zagrebački HDZ ima svoj stav o Generalnom urbanističkom planu (GUP) koji je držao do kraja zbog čega GUP nije prošao, što pokazuje kako HDZ nije popustio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

"HDZ je u Zagrebu imao svoj stav i držao ga je do kraja. GUP nije  prošao. Gdje vi sada iščitavate da je HDZ popustio gradonačelniku", rekao je Butković novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Istaknuvši kako to nije odluka premijera, nego zagrebačkog HDZ-a, rekao je da oni dobro rade svoj posao, te da bi u suprotnom svi trebali dati ostavku. Butković je ponovio kako HDZ u Zagrebu ima svoj stav o GUP-u, kako je dao je amandmane i glasao protiv.

Na upit novinara kakvu poruku šalje HDZ ako surađuje s Bandićem kojeg je optužilo državno odvjetništvo, Butković je ponovio da HDZ ima svoj stav o GUP-u.

"Rekao sam da ćemo mi sukladno izborima, a bit ćemo relativni pobjednici, tražiti da možemo napraviti većinu u saboru. Kao što i svaki put bude", poručio je Butković dodajući da će se sve vidjeti nakon rezultata izbora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo