NEVRIJEME

OLUJNI VJETAR RUŠIO STABLA U DUBROVNIKU Odroni i rastrgane tende dočekale jutro, na Pagu se zbog nevremena srušila vjetroelektrana

    AUTOR:
    • Hina,
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.10.2017. u 12:43

Dubrovnik, 290417.
Bez obzira na jaku kisu brojni turisti subotnje prijepodne provode u razgledanju povijesnih znamenitosti stare gradske jezgre.
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Niksa Duper / CROPIX

 

Olujni vjetar praćen kišom koji je noćas pogodio područje Dubrovnika izazvao je brojne odrone, rušio je stabla i trgao tende, na Mostu dr. Franje Tuđmana, koji je cijelu noć bio zatvoren za promet, prevrnuta je kamp prikolica.

O nekoliko porušenih stabala u Dubrovniku i Cavtatu, o odronima na magistralnoj cesti Slano-Trsteno i na lokalnim cestama, te o prevrnutoj kamp prikolici na Mostu dr. Franje Tuđmana, izvijestio je Županijski centar 112 Dubrovnik,

Dubrovački vatrogasci intervenirali su desetak puta kako bi uklonili stabala s prometnica, nogostupa i oštećenih vozila. Most dr. Franje Tuđmana, noćas zatvoren za promet, otvoren je u subotu nešto iza 9 sati.

Srušila se vjetroelektrana na Pagu

Sinoć oko 20 sati zaprimljena dojava iz tvrtke „Adria Wind Power“ da je na otoku Pagu, iznad Solane grada Pag, pala vjetroelektrana. Nije bilo prekida u opskrbi električnom energijom i nije utvrđeno onečišćenje okoliša. Manja količina ulja se nalazi unutar turbine, piše Zadarski.

Zbog pričinjene velike materijalne štete i nepovoljnih vremenskih uvjeta  jer puše jaka bura 100 km/h, detaljnom očevidu i utvrđivanju uzroka pada pristupit će se 07. listopada u jutarnjim satima. Vatrogasci su preventivno obišli područje, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

O događaju su obaviještene sve nadležne službe.

Izdvajamo