ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ

OMILJENA PREDSJEDNIČINA DIZAJNERICA O ISTUPU DALIJE OREŠKOVIĆ 'Nečije trepavice ne bi trebale biti tema. Zašto žena ženu ne bi u nečemu podržala?'

Aleksandra Dojčinović
 Boris Kovacev / CROPIX

U emisiji Pressing televizije N1 u ponedjeljak je gostovala modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Na pitanje voditelja Petra Štefanića prokomentirala je istup bivše predsjednice Povjerenstva za sukob interesa i novopečene političarke Dalije Orešković u kojem je oštro kritizirala predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović kojoj je za rad dala ocjenu nula, a pritom je kazala da smatra da joj 'nešto magli pogled na stvarno stanje u državi u smislu kako građani žive'.

- Ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili je potkapacitirana, izjavila je Orešković što nije najbolje sjelo dizajnerici Dojčinović, čije modne kreacije nerijetko nosi hrvatska predsjednica.

- Mislim da to ne bi trebala biti tema, nečije trepavice ne bi trebale biti tema, smatra Dojčinović.

U nastavku emisije osvrnula se na predsjedničin modni stil.

- Kao i bilo koja druga poslovna žena, predsjednica se oblači s obzirom na prilike. Žena je stalno na putu, mora imati određene dužine haljine, ne smiju se gužvati... Pitam se koji je položaj žene u društvu ako se konstantno raspravlja o modnom izričaju, govori.

- Zašto žena ženu ne bi u nečemu podržala, pita se, a zatim za Kolindu Grabar-Kitarović kroz smijeh konstatira: - Kad obuče moju haljinu, onda super.

- Imponira mi svaka žena koja uđe u moj dućan, kaže na pitanje imponira li joj to što predsjednica nosi njezin dizajn.

- Moda nije sport. Ne možete modni izričaj u potpunosti ocijeniti, smatra.

Na pitanje kako bi političari trebali izgledati, Dojčinović odgovara: - Nema mjesta velikim promjenama jer naša javnost to ne bi dobro prihvatila. Oni su toga svjesni i stavili su se u neke okvire. Nema puno prostora.

Štefanić ju je pitao i koju bi političarku izdvojila kao dobro obučenu.

- Cijela scena kupuje kod mene odjeću. Sad da izdvojim jedan prst, a drugi ne, to bi bilo strašno.

- Prati me glas da sam jako šutljiva, zbog toga te žene i vole doći kod mene, kaže.

Kratko se osvrnula i na slučaj kiretaža bez anestezije u hrvatskim bolnicama koji je digao javnost na noge nakon istupa saborske zastupnice Mosta Ivane Ninčević Lesandrić.

- Mislim da je to strašno, kada žena izgubi dijete. Ja sebi ne bih dopustila ulaziti duboko u tu temu kao netko tko nije roditelj. Mogu suosjećati, ali ne mogu shvatiti kakav je to gubitak, kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:30