BORBA ZA PRAVA

'ONI KOJI SU NAS UPROPASTILI OTIŠLI SU S MILIJUNSKIM OTPREMNINAMA!' Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa nastavljaju štrajk!

Zagreb, 140513.Uprava Croatia Airlinesa u Buzinu. Sindikati pilota i kabinskog osoblja zapoceli su jutros strajk u hrvatskom nacionalnom avio-prijevozniku Croatia Airlinesu. Vecina letova je otkazana. Na slici: strajkasi ispred zgrade Uprave.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX

Štrajk u Croatia Airlinesu nastavlja se do ispunjenja svih zahtjeva, najavili su članovi sindikata ispred Upravne zgrade u Buzinu.

Naime, kako su objasnili predstavnici Sindikata prometnih pilota i kabinskog osoblja oni i dalje traže zadržavanje svih prava iz Kolektivnog ugovora za 2012. te ne pristaju na daljnje snižavanje plaća kako bi se spasili 'nesposobni ali podobni'.

- Još jednom želimo istaknuti da problem Croatia Airlinesa nisu piloti niti kabinsko osoblje nego Uprava koja godinama stvara gubitke i dovela nas je na rub opstanka. Imamo preko milijardu kuna gubitaka, a ljudi koji su nas upropastili umjesto u zatvoru završili su s milijunskim otpremninama, poručili su pred sindikata te dodali da ne odustaju od svojih zahtjeva jer oni neće uništiti tvrtku već to čini uprava.

'NEĆE BITI OTKAZA ZBOG BOLOVANJA, ALI BI IH MOGLO BITI ZBOG ŠTRAJKA' Hajdaš Dončić o stanju u CA

U međuvremenu, nastavljeni su pregovori koji su prekinuti jučer posljepodne. Međutim, prve informacije govore kako i dalje nema pomaka.

- Uprava i dalje stoji kod zahtjeva da potpišemo novi ugovor ili tvrtka odlazi u stečaj, a trenutno se borimo oko iznosa od 2, 8 milijuna kuna. To je iznos koji se izgubi u samo nekoliko sati štrajka pa nam nije jasno čemu inatiti takav tvrdi stav, kažu sindikalisti i dodaju da u štrajku ostaju iako im je ministar Siniša Hajdaš Dončić zaprijetio otkazima.

- Neka dođe razgovarati, a ako misli da su otkazi riješenje neka ih provede, rekla je predsjednica Sindikata kabinskog osoblja. Ivana Lojo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:34