HLADNO I OBLAČNO

OPASAN POČETAK NOVE GODINE U unutrašnjosti povremeno pada snijeg, ali pravi problemi tijekom dana uslijedit će na jadranskoj obali

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2019. u 08:09

Zagreb, 171218.
Remetinecki rotor je zatvoren, ali ne stvaraju se guzve, protocnost vozila po zamjenskim okolnim cestama je dobra i zastoja nema.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

 

Promjenljivo oblačno, mjestimice uz slabe oborine te razmjerno vjetrovito, na  kopnu će snijega i kiše koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, biti češće u prvom dijelu dana, a slaba kiša  moguća je i na Jadranu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a krajem dana na sjeveru zemlje moguće i olujnim. Na Jadranu će umjeren do jak sjeverozapadnjak okrenuti na buru i jačati pa će od sredine dana biti olujnih, podno Velebita i orkanskih udara.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Snijeg povremeno pada u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog niskih temperatura moguća je poledica, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8), državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

 Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5 m presumjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati su moguće veće prometne gužve.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Trajekt na liniji Prapratno - Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo