USRED EUFORIJE

OPASNA DRAMA ZBOG SLAVLJA ULASKA U FINALE Signalna raketa upala u gepek automobila pun pirotehnike, svi panično počeli udarati po prtljažniku

 

Neposredno nakon završetka nogometne utakmice Hrvatska-Engleska uslijed slavlja navijača došlo je do ispaljivanja rakete koja je doletjela među stabla unutar zaštićenog područja park-šume Marjan. Izgorio je četvorni metar iglica i suhih grančica.

Na svu sreću, brzom dojavom djelatnika Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan i intervencijom pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, požar je u roku od deset minuta lokaliziran i ugašen.

Zbog svega navedenog te s obzirom na neprocjenjivu vrijednost koju park-šuma Marjan predstavlja za Split i njegove građane, iz Javne ustanove apeliraju da se putem medija upozori građane na ovaj problem kako bi spriječili eventualno ponavljanje ovakvih neželjenih situacija, piše Slobodna Dalmacija.

JU Marjan

Naime, park-šuma Marjan je razvrstana u drugu kategoriju i visoki stupanj ugroženosti od požara te činjenica da se nalazimo u razdoblju povećane opasnosti od vatre, ovu ugrozu čini još i većom.

Važno je napomenuti kako su za izazivanje požara na zaštićenim područjima, kao što je park-šuma Marjan, predviđene stroge sankcije Kaznenim zakonom.

Iako mnogi slavlje ne mogu zamisliti nogometno slavlje bez pirotehnike, o potencijalnoj velikoj opasnosti govori i incident koji se sinoć dogodio na Čiovu.

Usred euforije netko je ispalio signalnu raketu koje je pala natrag u gepek pun te iste pirotehnike i napravila požar na automobilu, a snimka panike koja je zavladala objavljena je na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode.

Stoga, uoči velikom nedjeljnom finalu, nikako nije naodmet odaslati još jedno upozorenje te još jednom podijeliti poruku zagrebačkih vatrogasaca koji su uoči jučerašnje utakmice svim navijačima poslali suptilnu poruku kako bi i oni željeli na miru gledati Vatrene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:01