REAKCIJA NA ICNIDENT

OPĆINA PREKO 'Ograđujemo se od tog suludog čina, to nije učinio nitko od naših mještana'

Načelnik Općine Preko i mještanin Čeprljande Karlo Novoselić kazao je da su iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo mještana
 Jure Mišković / CROPIX

Iz općine Preko priopćili su u subotu da su mještani Čeprljande i otoka Ugljana šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na turističkoj vili u kojoj je ljetovao proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, ističući kako se nadaju da će policija pronaći krivca za ovaj suludi čin.

"Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak. Nadamo se da će policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, i uvjereni smo da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija", naveo je načelnik Općine Preko i mještanin Čeprljande Karlo Novoselić.

Dodao je da su "iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. Ivan Rakitić je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju", navodi načelnik općine Novoselić. Ujedno se zahvalio obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi te se ispričao na neugodnosti koju su doživjeli.

"Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma", dodao je načelnik Općine Preko.

PU zadarska: Istraga u tijeku

Iz zadarske Policijske uprave Hini je jutros rečeno da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog društva. Nitko nije ozlijeđen, a kriminalistička istraga i potraga za napadačem je u tijeku, kratko su naveli iz PU zadarske.

Prema pisanju medija, hrvatski reprezentativac i član španjolskog kluba Barcelone, Ivan Rakitić, prije dva dana došao je na odmor na otok Ugljan, s obitelji, suprugom i dvoje male djece. Za svoju je obitelj unajmio luksuznu vilu u Uvali Čeprljanda. Mještani Ugljana sa zadovoljstvom su dočekali dolazak jednog od najboljih hrvatskih nogometaša, navode mediji. No, u petak nešto prije 15 sati, nepoznati počinitelj ili više njih kamenjem su gađali vilu i porazbijali stakla i pobjegli. Ubrzo nakon napada hrvatski reprezentativac s obitelji gliserom je otišao s Ugljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:51