VRIJEDI MILIJUN I POL KUNA

OPĆINI LOVRE KUŠČEVIĆA DRŽAVA DAROVALA ZEMLJU Nerežišće dobilo 'plac' za športski centar i rekonstrukciju parka

Mario Banožić
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar državne imovine Mario Banožić u utorak je načelniku bračke općine Nerežišća Svemiru Obilinoviću uručio Ugovor o darovanju državnog zemljišta za izgradnju športskog centra i rekonstrukciju parka "Borići".

Radi se o čestici veličine 4700 četvornih metara vrijednoj milijun i pol kuna, na kojoj će općina Nerežišća urediti dio rekreativnih sadržaja, a ministar Banožić izjavio je kako općina park mora privesti namjeni u roku od pet godina.

Izvijestio je kako je u njegovu ministarstvu u ovom trenutku otvoreno 2389 zahtjeva za darovanje državnog zemljišta, da predmeti stoje po nekoliko godina, a da bi se proces priveo kraju najčešće nedostaju neki dokumenti.

- Nakon naših razgovora sa županima uslijedit će onaj s gradonačelnicima kako bi ubrzali proces, ali i da upozorimo na zakonske rokove koji ističu krajem ove godine. Nakon toga ovakvi ugovori o darovanju više neće moći biti izvršeni - rekao je ministar.

Istaknuo je kako Ministarstvo državne imovine radi registar državne imovine, ali i registar projekata.

- Želimo državnu imovinu staviti u funkciju da služi svim građanima. Jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje znaju koje su njihove potrebe i kako iskoristiti potencijal državne imovine na njihovu području te upravo na ovakvim sastancima dobijemo najbolji uvid koji su njihovi problemi - poručio je.

Banožić je kao ključnu naveo suradnju na svim razinama, jer se jedino tako mogu stvarati bolji uvjeti za sve građane.

Ministar je nakon toga održao radni sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnicima i načelnicima u toj županiji. Glavna tema sastanka bila je raspolaganje i aktiviranje državne imovine na području te prioritetni predmeti tamošnjih lokalnih jedinica, kojih je 159.

Župan Boban rekao je kako je to primjer dobre prakse efikasnog rješavanja problema na terenu, istaknuvši izrazito dobru suradnju s Ministarstvom državne imovine jer su zadovoljni sa svime što je dosad učinjeno.

- Ta suradnja nastavlja se i dalje i vjerujem da će nakon današnjeg sastanka jedinice lokalne samouprave još brže i učinkovitije riješiti i svoje ostale zahtjeve - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:57