OPĆINSKI SUD U NOVOM ZAGREBU NE PRIMA STRANKE ZBOG KORONAVIRUSA Svi procesi odvijat će se putem emaila ili poštom

Općinski sud u novom Zagrebu zbog proglašene epidemije koronavirusa na svim lokacijama (sjedište suda i stalne službe u Jastrebarskom, Zaprešiću i Samoboru) neće primati stranke od ponedjeljka, 16. ožujka pa nadalje, dok se ne ostvare uvjeti za rad suda bez opasnosti od oboljenja zaposlenika i stranaka.

- Građani (stranke) se upućuju da će se svi kontakti sa sudom odvijati isključivo putem e-maila i telefona, a prema kontaktima dostupnim na web stranicama suda ili javnom telefonskom imeniku.

Suci će procjenjivati u svakom pojedinom predmetu potrebu žurnog i neodgodivog postupanja i samostalno odlučivati o održavanju rasprava ili odgodi istih - stoji u priopćenju suda.

Navode da će se dežurstva na Prekršajnom odjelu odvijati bez promjena uz obvezno provođenje svih zaštitnih mjera i preporuka predostrožnosti.

Navode da će se svi podnesci dostavljati putem pošte ili emailom objavljenim na web stranicama suda te se neće moći neposredno predavati u prijemnoj pisarnici suda niti u sjedištu, niti u stalnim službama.

Zahtjeve za izdavanje Uvjerenja o nevođenju kaznenog postupka (tzv. uvjerenja o nekažnjavanju) i nevođenju prekršajnog postupka stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti samo na porti sjedišta suda u Zagrebu s obaveznim navođenjem kontakta stranke (broj telefona ili email) te će službenici suda stranke kontaktirati naknadno radi izdavanja uvjerenja u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana. Ista procedura vrijedi i za Zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih u inozemstvu.

Zahtjevi za izdavanje zk izvadaka će se sudu dostavljati isključivo putem pošte ili emailom, uz navođenje kontakta te se stranke upućuju na aplikaciju e-građani.

Sud u priopćenju navodi da će jedino primati stranke (punomoćnike stranaka, zakonske zastupnike stranaka, svjedoke, vještake, tumače, državne odvjetnike i sl.) koji su pozvani na rasprave, uz predočenje poziva i odluku suca u predmetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:17