ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

OPET ODGOĐENO SUĐENJE U SLUČAJU FIMI MEDIA Optužena Nevenka Jurak je bolesna, novo ročište zakazano za veljaču

Nevenka Jurak
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je još jednom odgođeno zbog bolesti optužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije preko koje je, po tvrdnjama Uskoka, izvlačen novac iz državnih institucija i tvrtki među ostalim i za HDZ-ov crni fond.

Odvjetnik optužene Nevenke Jurak, Ivo Farčić, sud je na početku ročišta izvijestio da zbog teškog zdravstvenog stanja njegova branjenica ne može pratiti suđenje. Sudsko vijeće novo je ročište stoga zakazalo za veljaču kada će bi se ponovno trebalo odlučiti je li Nevenka Jurak "raspravno sposobna".

Kada su sudu u rujnu predočavali liječničku dokumentaciju koja dokazuje da nije sposobna pratiti suđenje obrana Nevenke Jurak je ustrvdila da ona svakako želi biti na narednim ročištima na kojima bi prvooptuženi bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader trebao iznijeti svoju obranu.

Zbog zdravstvenih tegoba Nevenke Jurak iznošenje Sanaderove obrane više je puta odgađano još od početka srpnja.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media tužiteljstvo tereti Sanadera da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju te tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera, vlasnice Fimi medije i HDZ-a kao prve stranke optužene za korupciju na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u koejm su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:37