OGRANIČENO KUPANJE

OPREZ! Na dvjema lokacijama na Jarunu i Bundeku kupanje ovog ljeta na vlastitu odgovornost

 Ranko Suvar / CROPIX

Zagrepčani i njihovi gosti moći će se od 1. lipnja do 15. rujna kupati na Jarunu i na Bundeku jer je voda na svim plažama izvrsne kakvoće, no na dvije lokacije - na Otoku Univerzijade na Jarunu i na južnoj obali Velikog jezera na Bundeku - kupati se mogu samo na vlastitu odgovornost.

To proizlazi iz Odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje, na jezerima Jarunu i Bundeku, koju su u četvrtak prihvatili zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Za kupalište jezera Jarun određene su plaže: Veliko jezero, Malo jezero, Otok veslača i Otok Trešnjevka. Za kupalište jezera Bundek određene su plaže: Veliko jezero – istočna obala i Veliko jezero – zapadna obala. Za kupanje su izostavljene plaže Veliko jezero – južna obala na Bundeku i Otok Univerzijade na Jarunu.

Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum istaknula je kako je sezona kupanja svake godine proglašena od 1. lipnja do 15. rujna, ali da proglašenje lokacija ovisi o prethodnom godišnjem izvješću kakvoće vode. "Prema prošlogodišnjem izuzetom na 128 lokacija na jezeru Jarun i 24 lokacije na jezeru Bundek moram reći da postoji određena suzdržanost prema proglašavanju kvalitete vode na Otoku Univerzijade na Jarunu i na južnoj obali Velikog jezera na Bundeku", istaknula je pročelnica Šitum.

Rekla je da su na tim lokacijama bili nezadovoljavajući uzorci kakvoće vode u prošloj godini, te da ove godine moraju na tim lokacijama - na Otoku Univerzijade na Jarunu i na Južnoj obali Velikog jezera na Bundeku "izraziti određenu suzdržanost", a građani će moći vidjeti ploču na kojoj će pisati da se kupaju na vlastitu odgovornost". "Sve druge lokacije na Jarunu na ostalim plažama i na Bundeku su zadovoljavajuće odnosno uzorci vode su izvrsne kakvoće za kupanje", poručila je pročelnica Šitum.

Gradski zastupnici većinom glasova donijeli su i Zaključak o sklapanju Ugovora o zakupu bazenskog kompleksa Sportsko rekreacijski centar Svetice, kojega je predložio gradonačelnik Bandić.

Navodi se kako su Grad Zagreb i Zagrebački holding sklopili, temeljem Zaključka o osnivanju i prijenosu prava građenja, Ugovor o pravu građenja 17. prosinca 2008., kojim je Grad Zagreb prenio na Zagrebački holding, bez naknade, pravo građenja na Peščenici radi izgradnje bazenskog kompleksa Sportsko rekreacijski centar Svetice na vrijeme od 15 godina, a istekom tog roka taj objekt će se prenijeti na Grad Zagreb. Objekt u naravi predstavlja bazenski kompleks SRC Svetice površine 8805,95 četvorna metra i nenatkrivene terase površine 2444 četvornih metara, koji se sastoji od velikog bazena dimenzija 50 x 25 metara, bazena dimenzija 25 x 13,7 metara, bazena dimenzije 6 x 8 metara, vodenog igrališta za djecu, teretane, prostora za aerobik, wellness centra, tribine plivališta, igrališta za badminton, mali nogomet, odbojku na pijesku, stolni tenis i drugih prostora. Grad Zagreb i Zagrebački holding – Podružnica upravljanje projektima sklopit će Ugovor o zakupu bazenskog kompleksa Sportsko rekreacijski centar Svetice na rok od 7 godina i 7 mjeseci, koji počinje teći 1. lipnja ove godine. Mjesečna zakupnina iznosi 327.045,95 eura, uvećana za pripadajući porez na dodanu vrijednost, u kunskoj protuvrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:33