OPASNOST OD POŽARA

OPREZNO S KIĆENJEM BOŽIĆNOG DRVCA Vatrogasci objavili savjete građanima, slijedite njihove upute kako vam se blagdani ne bi pretvorili u noćnu moru

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.12.2019. u 13:24

, Image: 332676886, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tom Merton / Hoxton / Profimedia
Ilustracija / Tom Merton / Hoxton / Profimedia

S nastupanjem adventa povećava se opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija i neispravne rasvjete pa su vatrogasci objavili savjete građanima pozivajući ih na oprez kako se božićni ugođaj ne bi pretvorio u noćnu moru.

Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se brzo osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj, upozorila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Božićno drvce stoga se ne smije postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo na njemu koristiti prskalice.

Vatrogasci također savjetuju da se upaljene svijeće ne ostavljaju bez nadzora te da se prilikom ukrašavanja ne koristi neispravna božićna rasvjeta.

- Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo osigurati mirne blagdane za građane, ali i za vatrogasce - priopćila je vatrogasna zajednica.

Građane je pozvala da im se u slučaju požara odmah jave na broj 193 ili Centar 112.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo