PROVALE I PRIJETNJE

OREPIĆ TRAŽIO DA SE PROVJERE PRIJETNJE FRLJIĆU Intendantu riječkog HNK stiglo i pismo s fotomontažom odsijecanja njegove glave

 Tomislav Krišto/CROPIX

Policija nije ostala gluha na prijetnje intendantu riječkog HNK Oliveru Frljiću. U vrhu Ministarstva unutrnjih poslova uvjeravaju nas kako je ministar Vlaho Orepić tražio da se preispitaju prijetnje na koje se Frljić javno požalio, te da se poduzmu mjere kojima bi mu se zajamčila sigurnost. Što policija poduzima kao bi zaštitila intendanta riječkog HNK nismo saznali uz napomenu da će reakcija policije ovisiti o sigurnosnoj procjeni.

No, Frljić nam na tu temu nije mogao ništa reći. S njime smo razgovarali u utorak popodne, a do tada mu se, kako nam je rekao, nitko iz policije nije javio niti ga išta pitao o prijetnjama. Na pitanje je li se on obratio policiji, Frljić odgovara kao je to učinio jedino u funkciji intendanta kada je stigla prijetnja postavljanjem bombe u riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca.

- Tada sam to prijavio i dao iskaz u Državnom odvjetništvu, a u vezi s ostalim prijetnjama se nisam javljao policiji jer sam uvidio da nema svrhe - kaže Frljić koji kod određenog broja građana izaziva toliko negativne emocije da se odlučuju slati mu anonimna prijeteća pisma čiji vrhunac je bila fotomontaža njegovog odsjecanja glave. Međutim, Frljić optužuje predsjendika HDZ-a Tomislava Karamarka i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović za poticanje negativnog stava i agresivnih reakcija prema njemu. Vrhncem napada na njega koji su, kako kaže, motivirani time što im politički ne odgovara, a ne mogu ga smjeniti, doživio je nedavnu provalu u svoj stan u Rijeci, a nedugo nakon toga u stan njegove djevojke u Zagrebu.

U MUP-u nam, međutim, nisu mogli reći jesu li provale u stanove Frljića i njegove djevojke povezane s prijetnjama.

Povodom prijetnji i provala u stanove reagirali su u Anitfašističkoj ligi, Documenti i Goljp-u upozoravajući kao gotovo istodobne provale u stanove intendanta i njegove djevojke u dva različita grada teško mogu biti slučajnost i prije su poruke "kao u najgorem mafijaškom scenariju". U to će, kažu u priopćenju, javnost biti uvjerena ako policijska istraga završi na nepoznatim počiniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:13