HRVATSKI PREMIJER

Orešković čestitao Vučiću na izbornoj pobjedi

Zagreb, 160316.HGK.Hrvatska gospodarska komora HGK organizator je konferencije Poslovna klima u Hrvatskoj prilika ili izazov, kojoj je cilj upozoriti na najznacajnije prepreke s kojima se susrecu poduzetnici u Hrvatskoj i predloziti mjere kako bi se te prepreke otklonile, odnosno poboljsala poslovna klima. Sudionicima konferencije se obratio predsjednik Vlade Tihomir Oreskovic.Na fotografiji: Govor Tihomira Oreskovica.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski premijer Tihomir Orešković čestitao je u ponedjeljak premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pobjedi na izvanrednim parlamentarnim izborima, priopćila je srbijanska vlada.

U priopćenju se navodi da je Orešković Vučiću uputio pismo sa čestitkom na izbornoj pobjedi.

Vučiću su ranije pobjedu na izborima čestitali njemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski šef diplomacije Sebastian Kurz, povjerenica EU za vanjsku politiku Federica Mogherini, te europski povjerenik za pridruženje i susjedsku politiku Johannes Hahn.

Vučićeva Srpska napredna stranka na jučerašnjim je izvanrednim parlamentarnim izborima predvodila koaliciju koja je, prema preliminarnim rezultatima, osvojila 131 od ukupno 250 zastupničkih mandata u Skupštini Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:01