NOVI SASTANAK

OREŠKOVIĆ VEĆ PETI PUT PRIMA IVANA VRDOLJAKA Koji je povod sve češćih susreta šefa hrvatskih narodnjaka s predsjednikom Vlade?

 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u sljedećih nekoliko dana trebao bi se sastati s premijerom Tihomirom Oreškovićem. Kao tema njihova razgovora naši sugovornici spominju energetska pitanja kao što su Ina, Plomin C, LNG - pa i pozicioniranje Hrvatske oko rusko-njemačkog energetskog projekta Sjevernog toka 2.

“Posjet je neslužben, a premijer bi Vrdoljaka trebao primiti kao bivšeg ministra gospodarstva. Naime, puno je važnih tema iz sektora energetike o kojima vrijedi razgovarati i o čemu bi Orešković rado saslušao čovjeka koji je tim resursima upravljao četiri godine”, kaže naš sugovornik.

Ipak, susret premijera sa šefom jedne od stranaka opozicije mnogo je zanimljiviji na političkoj razini, posebno s obzirom na to da se Vrdoljak s Tihomirom Oreškovićem sastao već četiri do pet puta, u vrijeme dok se javno spekuliralo o tome kako će HNS, jednom kad ge preuzme Vrdoljak, ući u koaliciju s HDZ-om, a iz vladajuće koalicije eliminirati mostovce. Tema posljednjeg susreta Vrdoljaka s premijerom Oreškovićom, doznajemo, bio je smjer strateških državnih kompanija čiji direktori, otkako je došlo do smjene vlasti, čekaju da budu smijenjeni zbog čega važni projekti stoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:30