SPALJIVANJE GEJ PARA

ORGANIZATOR KARNEVALA U IMOTSKOM BJEŽI OD MEDIJA Na telefonski poziv kratko uzvratio da je u roamingu i brzo poklopio, na WhatsApp poruke ne odgovara

 Facebook / Screenshot Youtube

Naizgled obično nedjeljno poslijepodne u Imotskom bilo je sve samo ne obično. Scene spaljivanja lutke homoseksualnog para s usvojenim djetetom na kojeg je zalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka širile su se društvenim mrežama brzinom munje i izazvale buru reakcija.

U tolikoj mjeri da je nekim mlađim građanima ovo bio samo još jedan u nizu povoda da izraze želju za napuštanjem granica Hrvatske, zemlje u kojoj, kako kažu, već odavno nešto ne štima i dobrano su polupani lončići. Jutro nakon nedjeljnih degutantnih scena koje su tisućama svjetlosnih godina daleko od one Europe za kojom Hrvatska toliko teži reagirao je i novoizabrani predsjednik Zoran Milanović tražeći javnu ispriku organizatora karnevala na čijem je čelu Milivoj Đuka, inače predsjednik udruge Kulturno društvo Bakove svečanosti.

Iako je našem kolegi tijekom nedjelje rekao da ne vidi ništa loše u tome što je organizirao spaljivanje gej para s djetetom pred mnoštvom djece i građana naglašavajući da su Imoćani ostali konzervativni držeći se tradicije u smislu one "daj dite materi", nakon što je prespavao kod Đuke je nastao - silenzio stampa.

Na naš se prvi poziv javio, no kad smo se predstavili i zamolili da nam prokomentira imotski incident čiji je idejni začetnik ispričao se rekavši da se nalazi u roamingu u BiH i brzo poklopio slušalicu ne dozvolivši nam tako da uopće dobijemo priliku postaviti mu pitanja koja nas zanimaju. Nakon toga Đuku smo kontakirali putem WhatsApp aplikacije gdje je pročitao naš upit, no odgovore na pitanja do zaključenja ovog broja – dobili nismo.

Što samo govori kako je vjerojatno svjestan negativnih reakcija na gnjusni čin pa u ovom trenutku nema ništa pametno za poručiti. Iskreno se nadamo da je uistinu tako. Napomenimo još i da je na njegovom Facebook profilu gdje se predstavlja imenom Milivoj Mili Đuka sve donedavno stajala fotografija na kojoj u dresu splitskih Bilih pozira uz kukasti križ koju su svi mogli javno vidjeti.

Pogađate, te fotografije na Đukinom profilu više nema kao i informacije da "radi" u Torcidi Split, kako je napisao na profilu. Ostavio je jedino sliku na kojoj 2014. godine ponosno grli zadarskog pjevača Mladena Grdovića na jednoj od utakmica Hajduka. A po svemu sudeći ovaj će slučaj dobiti epilog na sudu jer su iz udruge Dugine obitelji najavili podizanje kaznene prijave protiv imotskog organizatra karnevala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:23