SNAŽAN VJETAR

ORKANSKA BURA BACALA GRAĐEVINSKI MATERIJAL S NOVOG NEBODERA U SPLITU Blokirana ulica zbog opasnosti od urušavanja zidova

Zbog olujne bure koja na splitskom području puše na udare i preko 100 km/h te zbog pada građevinskog materijala sa zgrade Westgate, koja je još u izgradnji, policija je u subotu navečer zatvorila sjeverni kolnički trak Ulice Domovinskog rata od križanja Solinske do križanja s Dubrovačkom ulicom.

Tim dijelom osim vozila ne smiju prolaziti ni pješaci jer postoji opasnost od urušavanja zidova s još nedovršenog objekta.

Kako javlja Dalmacija News , riječ je o prvom od dva planirana tornja Westgatea, na kojem je većina građevinskih radova gotova, no po etažama se krenulo u postavljanje pregradnih zidova te unutrašnjih instalacija.

Jaka bura je na asfalt odnijela manje količine ostavljenog građevinskog materijala, a prema informacijama s terena postojala je opasnost da udari vjetra odnesu i pregradne zidove te ih bace na prolaznike. Zbog toga je zatvoren sjeverni trak (i to nogostup za pješake te tri, odnosno četiri trake za vozila) Ulice Domovinskog rata u smjeru središta grada, i to od križanja sa Solinskom ulicom.

Slobodna Dalmacija piše da je Županijski centar 112 dobio dojavu da je vjetar srušio granje u Ulici sedam kaštela, no drugih većih problema s burom u gradu pod Marjanom navodno nije bilo.

Hrvatski autoklub je u nedjelju ujutro javio da su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te most dr.F.Tuđmana u Dubrovniku.

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila.

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Rijeka.

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:58