BIVŠI MINISTAR

OSEBUJNO IZLAGANJE MARASA 'Orešković se u ulozi premijera snalazi isto kao što bih se ja snašao u finalu Australian Opena protiv Đokovića'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2016. u 12:49

Damjan Tadić / EPH

Bivši ministar poduzetništva i obrta u SDP-ovoj vladi Gordan Maras, koji se u srijedu vratio u saborske klupe, kazao je kako će sutra uputiti u saborsku proceduru izmjene Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komorii da u tome očekuju podršku Mosta.

- Tu smo dobili podršku u pregovorima s Mostom i očekujem da će se i u Saboru to ostvariti - rekao je novinarima u Hrvatskom saboru. SDP će, kaže, u oporbi pokazati da postoji alternativa u Hrvatskoj drugačija od " Hasanbegovićeve, Crnojine i Karamarkove" opcije.

Osvrnuo se i na Prijedlog zakona o uskrati isplate uvećanja plaća po osnovi ostvarenih godina radnog staža rekavši kao se ne može Hrvatska voditi kao korporacija, bez osjećaja za ljude i za okolnosti.

- Ne može se desiti da prvi zakon koji predlažeš praktički ide na kršenje prava koja ljudi imaju ili da prvi ministri već odlaze nakon tri dana kao Crnoja, a i Hasanbegović mi se čini kao jako klimav, znači mogao bi i on brzo - rekao je Maras.

Na komentar novinara kako je rasprava o tom zakonskom prijedlogu danas ipak odgođena do dorade, Maras je rekao:

- Ne znam, ali to vam je nesnalaženje. Čovjeka su, kao da su mene stavili da igram finale Australian Opena protiv Novaka Đokovića, tako se otprilike gospodin Orešković snalazi u ulozi premijera"

Izdvajamo