POLITIČKO PRESLAGIVANJE

Osijek: Dvojica gradskih vijećnika iz vladajuće većine prelaze u oporbu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.02.2020. u 17:05

Osijek, 260613.
Odrzana je konstituirajuca sjednica Gradskog vijeca Grada Osijeka na kojoj je vecinom glasova za predsjednika izabran Ante Djapic iz Nezavisne liste.Do izbora Ante Djapica sjednicu je vodio donedavni gradonacelnik Osijeka Kresimir Bubalo.Na fotografiji: Velika vijecnica Osijecko-baranjske zupanije u kojoj je odrzana konstiturajuca sjednica Gradskog vijeca Grada Osijeka.
Foto: Vlado Kos / Cropix
CROPIX

Potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Karlo Šatvar i vijećnik Dragan Vulin, koji su kao nezavisni vijećnici dosad podupirali vladajuću većinu, odlučili su prijeći u oporbu i raditi kao nezavisni vijećnici, a gradonačelnik Ivan Vrkić priopćio je u ponedjeljak da vladajući u Gradskom vijeću i dalje imaju većinu.

U izjavi za Hinu Šatvar je potvrdio kako on i Vulin napuštaju vladajuću većinu zbog odluke Nadzornog odbora gradske tvrtke Vodovoda o poskupljenju vode za građane i tvrtke, protiv čega je glasao predstavnik njihovoga kluba vijećnika, nakon čega ga je gradonačelnik Ivan Vrkić smijenio.

Ističe kako su u takvim okolnostima shvatili da koalicijski dogovor više ne vrijedi te su odlučili napustiti vladajuću većinu i otići u u oporbu, gdje će i dalje podupirati prijedloge koje budu smatrali dobrima te upozoravati na ono što ocijene lošim.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ustvrdio je u ponedjeljak u priopćenju za javnost kako u povodu "recentnog prelaska gradskih vijećnika Dragana Vulina i Karla Šatvara iz vladajuće većine u oporbeni klub HDZ-a" obavještava javnost kako "njihovo istupanje nije narušilo funkcioniranje rada Gradskog vijeća ni dosadašnje suradničke odnose".

Potvrdio je kako gradsko vodstvo i dalje ima većinu u Gradskom vijeću te neometano obavlja poslove u sklopu svojih prava i dužnosti.

Napomenuo je kako je prelazak dvoje vijećnika u Klub HDZ-a prije najavljen, a sada i proveden, te im je zahvalio na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji i prijedlozima koje je Grad uvažio i proveo. Smatra da će se međusobna suradnja nastaviti na dobrobit građana.

Šatvar je rekao za Hinu kako ne zna otkud gradonačelniku informacija o Vulinovu i njegovu prelasku u Klub HDZ-a te da oni odlaze u oporbu, gdje će ostati kao nezavisni vijećnici.

"Što će se dalje događati, u smislu našeg budućeg pozicioniranja, to ostaje vidjeti, ali u ovom trenutku mi smo nezavisni vijećnici. Ne odbacujemo mogućnost angažmana u nekoj političkoj opciji ili platformi, ali u ovome trenutku smo nezavisni vijećnici", poručio je Šatvar.

S obzirom na to da, po njegovim saznanjima, nezavisni vijećnik Mato Palić ostaje dio vladajuće većine, rekao je da će omjer snaga u Gradskom vijeću, nakon što Vulin i on prijeđu u oporbu, biti 19 prema 18 u korist vladajuće većine, koju čine SDP, HNS, Most NL i Aktivni nezavisni umirovljenici.

Tagovi

Izdvajamo