SLUŽBENO PRIOPĆENJE

OSOBLJE CROATIA AIRLINESA NIJE OZLIJEĐENO U EKSPLOZIJI Zrakoplov Dash 8-Q400 preusmjeren u Amsterdam, let iz Bruxellesa otkazan

Zadar, 120511.Na zadarsku zracnu luku dosao je i prvi zrakoplov iz Munchena, cime Croatia airlines nakon 15 godina ponovno uvodi medjunarodne letove iz Zadra.Na slici: izlazak putnika iz aviona.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZAGREB - Zbog eksplozija u Zračnoj luci Bruxelles jutarnji međunarodni let Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Bruxelles (broj leta OU457) preusmjeren je u Amsterdam. Zrakoplov Dash 8-Q400 s 43 putnika, koji je iz Zagreba poletio u 6 sati i 25 minuta, bio je u zraku u trenutku eksplozije u zračnoj luci Bruxelles, a u Amsterdam je sletio u 9 sati i 24 minute.

Zbog zatvorenosti ZL Bruxelles otkazan je let Croatia Airlinesa iz Bruxellesa u Zagreb (broj leta OU457), s planiranim polijetanjem u 10 sati i 30 minuta. Za taj je let bio predbilježen 61 putnik.

Šalter za registraciju putnika (check in šalter) Croatia Airlinesa u ZL Bruxelles nije bio otvoren kad su se jutros dogodile eksplozije i nitko od putnika za let Bruxelles – Zagreb (OU457) nije pristupio check inu na tom šalteru. Za taj se let do tada prijavilo 18 putnika, ali ne na šalteru check -ina nego preko interneta, ili su već bili prijavljeni kao transferni putnici.

Nitko od djelatnika Croatia Airlinesa u ZL Bruxelles nije ozlijeđen.

Otkazani su i današnji letovi Croatia Airlinesa OU4456 Zagreb – Bruxelles s planiranim polaskom u 15 sati i 5 minuta, te povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb s planiranim polijetanjem u 18 sati i 25 minuta.

Croatia Airlines svim putnicima, koji su do danas kupili karte za letove 22., 23. i 24. ožujka u Bruxelles, iz Bruxellesa ili preko Bruxellesa, odobrava jednu promjenu bez naplate za let na istoj liniji u roku od tri mjeseca. Ako putnik odluči odustati od putovanja, bit će mu odobren povrat novca za aviokartu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:43