NISU KOMARCI

'OSTANITE U ZATVORENIM PROSTORIMA IZMEĐU 10 I 19 SATI' Ured gradonačelnik Osijeka izdao upozorenje građanima, posebno vrijedi za djecu i starije osobe

Kupanje na Dravi
 Ivan Peric / CROPIX

Stanovnici Osijeka muku muče s najezdom komaraca. Iako je Grad obavio je sve larvicidne tretmane na vodama na području grada, pa je čak izišao i dijelom izvan svojih granica, ne mogu ništa protiv činjenice da 60 posto jedinica lokalne samouprave uopće nije osiguralo nikakva sredstva za monitoring i tretiranje komaraca. Pritom Kopački rit čini trećinu područja koje bi trebalo larvicidno tretirati, a za tretiranje istog nije moguće dobiti dozvolu.

Danas se u Osijeku pojavio novi problem.

Iz ureda gradonačelnika Osijeka uputili su upozorenje građanima koje pozivaju da ostanu u zatvorenom prostoru između 10 i 19 sati, prenosi portal Osijek031.

- Sukladno informaciji koju smo dobili od Centra 112 i zamolbi da obavijestimo javnost, upozoravamo građane da se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vijeme najveće osunčanosti, dakle između 10-19 sati.

Građani se trebaju skloniti sa sunca te ostati u zatvorenom prostoru. Posebna preporuka vrijedi za malu djecu, starije osobe, kronične bolesnike i trudnice, osobe slabog zdravlja i osjetljve osobe.

Pretjerano nakupljanje ozona u donjim slojevima atmosfere predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje na način da izaziva glavobolju, iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne puteve, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:15