SABORSKI ZASTUPNIK SDP-a

OSTOJIĆ OBJAVIO SLIKE RAZRUŠENIH ZG BOLNICA 'Pitam se koga bih, ako već ne smijem HDZ, trebao prozvati jer je 43 milijuna kuna danas otišlo u Mostar?'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr,
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 10.04.2020. u 00:00

Split, 191219. U prostorijama zupanijskog SDP-a Ranko Ostojic, saborski zastupnik SDP-a govorio je o predsjednickim izborima i korupciji u SOA-i. Na fotografiji: Ranko Ostojic.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / Hanza Media

Ranko Ostojić

 

Nakon što je hrvatska Vlada na sjednici u četvrtak donijela odluku o financijskoj pomoći u iznosu od 43 milijuna kuna namijenjenoj 'poticaju zdravstva na suzbijanju epidemije virusa Covid-19 u BiH', na Facebooku se oglasio SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić.

- Kolege iz HDZ-a su mi prigovorili da se bavim politikanstvom i koristim vlastitu obitelj kada sam prozvao HDZ za grubo zanemarivanje štićenika doma za starije i nemoćne u Splitu što je dovelo do širenje Korona virusa među njima. S obzirom da se radi o HDZ-ovom nestručnom kadru koji je postavljen, začudo, od strane HDZ-a ali eto to nisam smio reći, sad se pitam koga bih to trebao prozvati jer je 43 milijuna kuna donacije danas otišlo bolnici u Mostar. Moram vas podsjetiti i da je Vlada Republike Hrvatske 2019. godine Sveučilišnoj bolnici Mostar isplatila 40 milijuna kuna, napisao je u statusu na Facebooku Ostojić.

- Prema ranije navedenoj logici bit će HDZ ni za to kriv nije, dodao je Ostojić koji je uz status objavio i fotografije.

- Na slikama gledate bolnice u Zagrebu nakon potresa i bijelu zgradu Mostarske bolnice, naveo je.

 

Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila da će 40 milijuna iz državnog proračuna u BiH poslati preko Ministarstva zdravstva, a još tri milijuna preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Novac će biti doznačen za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Ministar zdravstva Vili Beroš objasnio je kako je taj novac osiguran u proračunu temeljem ustavne odrednice prema kojoj Hrvatska štiti i promiče prava i interese svojih državljana koji žive i borave u inozemstvu, odnosno jamči osobitu skrb i zaštitu dijelovima hrvatskoga naroda izvan RH.

Nakon sjednice Vlade, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas izjavio je novinarima kako je riječ o dobroj odluci, jer njome pomažemo i Hrvatima u Hrvatskoj u obrani od epidemije.

"Hrvati žive duž granice od tisuću kilometara koju imamo s BiH i pomažući njima pomažemo ustvari sebi. Mi smo, kako uvijek govorimo, jedan nedjeljiv narod i u ovom trenutku zajedno s ustanovama koje su nam iskazale svoje potrebe, sukladno situaciji na terenu, a prije svega sukladno mogućnosti koje one imaju, mi smo odlučili pomoći", rekao je.

Mislim da je to upravo ona solidarnost koja mora biti na djelu, tim više što govorimo o hrvatskom narodu bez obzira gdje on živi, dodao je Milas.

Izdvajamo