DUGUJE 40.000 KUNA

OTAC ČETVERO DJECE ZAVRŠIO U ZATVORU Ne plaća za dvoje djece iz prvog braka: 'Kad platim stanarinu i uzdržavanje druge djece, nemam za alimentaciju'

35-godišnji Zdravko, otac četvero djece iz okolice Varaždina osuđen je na deset mjeseci zatvorske kazne jer nije plaćao alimentaciju za svoje dvoje djece iz prvog braka, o kojima od 2012. godine brine isključivo njihova majka. Duguje ukupno oko 40.000 kuna, zbog čega je još 2015. osuđen na uvjetnu kaznu, a sud mu je tada naložio da mora podmiriti dug najkasnije za dvije godine. On to ipak nije učinio, zbog čega je sada u problemima i njegova druga supruga i dvoje djece koje ima s njom, piše Podravski.hr.

Zdravko je namjeravao otići raditi u Austriju kako bi zaradio novac i podmirio dug alimentacije za dvoje djece iz prvog braka, no to je govorio tijekom proteklih pet godina, a ništa nije učinio, rekla je na sudu njegova prva supruga.

'Sada nastoji opet da mu se produži rok za plaćanje, ali on ne plaća ni redovne iznose za alimentaciju', dodala je.

Osuđeni muškarac zarađuje 5000 kuna mjesečno, a kaže da s tim iznosom ne može plaćati alimentaciju i uzdržavati svoju novu obitelj - suprugu i dvije djevojčice.

'Kad platim stanarinu, režije i uzdržavanje za ovo dvoje djece, ne preostaje mi puno novaca iz kojih bih mogao platiti uzdržavanje, tako da sam donio odluku da idem raditi u Austriju. Imovine također nemam, a stanarina na moru iznosi mi 3000 kuna, dok za režije plaćam 800 kuna', branio se Zdravko, prenosi Podravski.

Sutkinja njegovo objašnjenje nije uzela u obzir. Istaknula je kako je Zdravko mlad i može raditi bilo kakve poslove da bi zaradio za traženi iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:19