POROD TIJEKOM NOĆI

OTAC DJEČAČIĆA ROĐENOG NA TRAJEKTU IZMEĐU CRESA I KRKA 'Neka se netko sjetio i mene! Pogledao sam kroz prozorčić na trajektu i taman je mali zaplakao'

 Tea Cimas / CROPIX

Nakon što se u noći s petka na subotu na trajektu Jadrolinije na putu s Cresa prema Krku rodio dječačić, o neobičnom se porodu oglasio i njegov otac. Podsjetimo, hitna pomoć je oko 2 sata u noći dobila dojavu o trudovima. Planirali su trudnicu prevesti do Rijeke helikopterom, no ubrzo su shvatili da za to nema vremena pa su organizirali posebnu plovidbu trajektom 'Ilovik'. Dijete se rodilo na pola puta između Merga i Valbiske oko 3 sata u noći. Majka i beba su kasnije prevezeni u KBC Rijeka.

Dr. Mirna Knežević, liječnica koja je porodila Cresanku kaže da je brzo shvatila da će porod ići brzo i da je i ona sama pod velikim dojmom, s obzirom da je to prvi porod koji je obavila.

'Mama je bila jako hrabra i surađivala je, a sve se odvijalo prilično brzo pa je u našem vozilu na trajektu na svijet ubrzo došao zdravi dječak. Jako mi je drago da sam bila dio ovako lijepe priče koja je još jedan dokaz da se u našem zdravstvu događa i puno dobrih stvari', rekla je za Novi list dr. Knežević.

'Uvijek je dobar osjećaj kada možemo pomoći u hitnoj situaciji, a posebno kada sve dobro završi, kao u ovom slučaju', rekao je kapetan trajekta Ilovik, Ivica Martić. Dodao je da u luci Merag često noći upravo zbog mogućnosti ovakvih hitnih slučajeva.

U pratnji ove trudnice bio je i njezin suprug Dražen. On sada kod kuće sa starijim sinom, petogodišnjim Robertom priprema sve za dolazak mame Dajane i bebe, malenog Marka. Krevetić za bebu je spreman, a vrata su okićena balonima i plavim mašnama.

On je u noći poroda malenog Roberta ostavio kod punice, a suprugu je pratio na trajekt i cijelo vrijeme osluškivao što se događa.

'Neka se netko sjetio i tate, sve novine pišu o porodu na trajektu, a mene nitko ne spominje. Pogledao sam kroz prozorčić i taman je mali zaplakao', ispričao je uz smijeh sretni tata za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:31