ISPITAN PA PUŠTEN

Otac napadača s Markova trga na slobodi: ‘Nema osnova za određivanje istražnog zatvora‘

Otac Danijela Bezuka ispitan je danas u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku
Pretres kuće
 Zeljko Puhovski/Cropix

Otac Danijela Bezuka, napadača s Markova trga, ispitan je danas u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku te je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora, pušten na slobodu, objavilo je odvjetništvo.

"Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 13. listopada 2020. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak 12. listopada 2020. u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva.

Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora iz članka 123. stavka 1. Zakona o kaznenom postupku, pušten na slobodu", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, nakon višesatnog pretresa dviju nekretnina i velikog imanja s gospodarskim objektima u Kletištu i Krajiškoj Kutinici, policajci su u prisutnosti obitelji iznosili velike vreće u kojima se nose dokazi. Po obliku pojedinih vreća dalo se odmah naslutiti da se u njima kriju ratne uspomene, a što je sinoć zabilježio i naš fotograf Cropixa.

Očito s uspomenama iz Domovinskog rata i 22-godišnji Danijel krenuo je u suludi pohod na Markov trg gdje je ispalio rafal iz automatske puške i pritom ranio policajca i ugrozio živote još dvojice njegovih kolega kao i osoba u zgradi dok je pucao prema fasadi. Nakon toga se ubio na Tuškancu iz drugog oružja, pištolja, a sudski nalog za pretres doma i prostorija koje je koristio nadomak Kutine otkrile su da je oružje koje je ponio sa sobom u Zagreb, samo kap u moru.

- Po nalogu suda na dvije adrese u mjestu Kletište i Krajiška Kutinica obavljene su pretrage doma i drugih koje koristi 59-godišnjak s područja Kutine. Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva.

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 59-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke - kažu iz sisačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:44