SVE PRIJAVIO POLICIJI

OTAC ŽIGOSANE DJEVOJKE 'Mojoj kćeri i danas su prijetili. Rekla mi je da ne smije izaći iz škole'

 
lijevo: 'žigosana' tinejdžerica; desno: Adem Shala, otac tinejdžerice
 Jure Mišković / CROPIX

Adem Shala, otac 15-godišnje V. Shala, djevojke koju je srijedu prijepodne tijekom nastave hrvatskog jezika u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Zadru kolega iz razreda doslovno žigosao slovom "U", rekao je za N1 televiziju da njegova kćer prima nove prijetnje.

"Moja kći prima nove prijetnje. Nazvala me i kaže kako su joj rekli da ne smije nikom ništa prijaviti, rekla je da ne smije izaći iz škole. Idem prvo u školu i prema policiji", rekao je Adem Shala za N1.

Zadarska je policija protiv 15-godišnjeg maloljetnika, koji je nakon žigosanja V. Shale po vratu na isti način opržio još jednog učenika, državnom odvjetništvu za mladež podnijela kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje. Policija je ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe kvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:24