KAKAV GAF!

OTKAZANA DRŽAVNA MATURA IZ HRVATSKOG JEZIKA Zbog nevjerojatne pogreške sve se odgađa do daljnjeg!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2017. u 14:36

Split, 190617.
Maturanti su pisali ispit iz Hrvatskog jezika koji je danas je bio na rasporedu u svim skolama u Hrvatskoj u sklopu drzavne mature. Na fotografiji: ucionice u ll jezicnoj gimnaziji
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici Postani student.

Državna matura iz Hrvatskog jezika odgođena je do daljnjega jer je netko u jednoj splitskoj školi umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej, na obje razine učenicima podijelio ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test, koji se trebao održati tek sutra.

Matura je odgođena u cijeloj zemlji, javio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

- Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini). U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti  izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student", stoji u priopćenju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo