NOVI PREVARANTI

OTKRILI JOŠ DVIJE LAŽNE DIPLOME! Ministrica Divjak na Facebooku: 'Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2019. u 12:26

Damjan Tadić / Hanza Media

Blaženka Divjak

 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u ponedjeljak na svom Facebooku da su otkrivene još dvije krivotvorene isprave, jedna kod osobe koja je od 2015. godine s krivotvorenom diplomom fizike i tehnike radila u osnovnoj školi, a druga je s lažnom ispravom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Divjak je napisala kako su nakon 50 radnih dana, otkako je identificirana prva prijevara i pokrenuta inicijativa za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkrili ukupno deset lažnih isprava.

"Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač", stoji u izjavi.

Dodala je da obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

"Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno", poručila je Divjak.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo