LJETO

OTKRIVAMO: GDJE ĆE LJETOVATI PLENKOVIĆEVI MINISTRI Jedni u Dalmaciji, drugi u rodnim gradovima, a samo jedan član Vlade godišnji neće ni koristiti

Tomo Medved, Oleg Butković, Zdravko Marić i Andrej Plenković
 CROPIX

Vlada će sutra u Banskim dvorima održati posljednju sjednicu prije ljetne stanke, a 4. kolovoza svi ministri, potpredsjednici i premijer idu u Knin gdje će u povodu Oluje imati još jednu sjednicu prije godišnjih odmora.

Kako su nam potvrdili iz Vlade, 6. kolovoza premijer Andrej Plenković i dobar dio ministara prisustvovat će Sinjskoj alci, tako da na dvotjedni odmor kreću od 7. kolovoza, a prva sjednica Vlade u Banskim dvorima nakon ljeta održat će se 24. kolovoza.

Premijer Andrej Plenković još nije odlučio gdje će provesti godišnji odmor, ali iz Vlade poručuju da će sigurno biti negdje s obitelji na Jadranu onoliko koliko mu obveze budu dopuštale. Plenković će, naime, ići i na Maraton lađa 12. kolovoza, a za Veliku Gospu 15. kolovoza bit će negdje na misi.

Omiljena Dalmacija

Nije, dakle, još uvijek poznato hoće li premijer s obitelji ljetovati na Hvaru, odakle je rodom, ili možda u Dubrovniku, odakle mu je supruga, niti hoće li možda koristiti neku od državnih rezidencija. Naime, na Hvaru se nalazi državna rezidencija Vila Kovač, znana kao i Bakarićeva vila, u kojoj je s obitelji ljetovao bivši premijer Zoran Milanović, a ljetna oaza poslužila je za odmor i bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, dok je Ivo Josipović ljeta provodio u obiteljskoj kući u Baškoj Vodi. Vilu Kovač koristio je i bivši premijer Tihomir Orešković, a taj objekt je prikladan za ljetovanja hrvatskih državnika jer pruža intimu, može smjestiti i pripadnike osiguranja, pa je samim time i jeftinije nego da se tjelohraniteljima plaća smještaj na nekoj drugoj lokaciji.

Kada je riječ o ostalim članovima Vlade, većina će godišnje odmore provesti u Dalmaciji, a jedini koji neće koristiti godišnji je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Idu kući

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić obično ljetuje negdje kod Zadra, pa će se i ovo ljeto vjerojatno tamo biti, iako to nije potvrdila. Marija Pejčinović Burić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, nije htjela reći gdje će ljetovati, dok je potpredsjednik i ministar obrane Damir Krstičević nakon ponuđene pa povučene ostavke već uzeo odmor. On je u Dalmaciji, a kako su objavili neki mediji, vjerojatno krstari Jadranom na jahti. Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, veći dio ljeta provest će radno zbog, kako kaže, brojnih obaveza, kako u Ministarstvu, tako i u Vladi. Kratki godišnji odmor provest će sa svojom obitelji, kćerima Emmom i Martom i suprugom Blaženkom i to od 7. do 16. kolovoza.

Ljetovat će u istarskom mjestu Červar Porat. Zdravko Marić, ministar financija, kaže kako će ljetovati negdje u Dalmaciji, ali ne otkriva točno gdje, kao ni Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, koji će odmor provesti u srednjoj Dalmaciji. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, kaže da će ljetovati s obitelji, ali ne otkriva gdje, Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava tvrdi da još nije isplanirao godišnji, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, vjerojatno će biti doma u Virovitici, a ni Davor Božinović ne otkriva svoje planove. Milan Kujundžić, ministar zdravstva, u Novalji na otoku Pagu ima apartman, pa će dio odmora provesti tamo, a dio u rodnoj Ivanbegovini kod Imotskog. Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU ići će na Jadran, a Oleg Butković, ministar prometa, bit će u svom Novom Vinodolskom. Goran Marić, ministar državne imovine, ima svoj apartman blizu Makarske, Lovro Kuščević, ministar uprave, ljeto će provesti na rodnom Braču, a Gari Cappelli, ministar turizma, neće imati klasični odmor nego će ga radno provoditi po obali, a dio vremena bit će s obitelji u Malom Lošinju.

Vlastiti apartman

U Velom Lošinju i u Dubrovniku bit će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a Nada Murganić, ministrica za demografiju, ima apartman u Karlobagu gdje će provesti odmor. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, zbog količine posla kaže da ne zna gdje će biti na ljetnom odmoru, ali najvjerojatnije će ga provesti u krugu obitelji u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:40