TKO JE SLAVOMIR KUJUNDŽIĆ

OTKRIVAMO Kujundžićev donator gradi 3 zgrade s 300 stanova na Borovju

Slavomir Kujundžić tvrdi da on nije ministrovoj supruzi posudio novac za kupnju kuće u Maksimiru
 Ranko Suvar / CROPIX

- Nismo rodbinski ni poslovno povezni, ali smo susjedi iz istog mjesta i svemu što treba ministru Kujundžiću spreman sam pomoći, zato sam mu i pomagao u predsjedničkoj kampanji - odgovara Slavomir Kujundžić, direktor iz tvrtke Re.Lu. d.o.o., koja na zagrebačkom Borovju kao investitor gradi tri zgrade s više od 300 stanova. Slavomir Kujundžić kaže da on nije ministrovoj supruzi posudio spomenuti novac za kupnju kuće u Maksimiru.

Tvrdi također da poslovno nije povezan s ministrom Kujundžićem, čija se, pak, supruga preko tvrtke Zidni vrt isto tako bavila građevinom te je bila investitor gradnje i kuće u kojoj žive supružnici u Markuševcu, a i četiri zgrade u Klari.

Projekt tvrtke Slavomira Kujundžića zove se Projekt Borovje, a opisan je na službenim internetskim stranicama tvrtke Re.Lu. Zanimljivo je i da je tvrtka Re.Lu. morala sklopiti nagodbu s Gradom Zagrebom radi pojedinih dijelova zemljišta. Gradnja tih građevina na Borovju planirana je kroz tri faze.

“Prva faza obuhvaća izgradnju stambenog objekta sa 112 stambenih jedinica, druga faza stambenog objekta sa 100 stambenih jedinica i treća faza stambenog objekta sa 91 stambenom jedinicom”, navodi se na stranicama tvrtke Slavomira Kujundžića koji kaže da se već godinama bavi građevinom. Iz poslovnih registara je vidljivo da je tvrtki Re.Lu. prenesena imovina iz tvrtke Savica gradnja d.o.o. Spomenuta tvrtka Savica gradnja, prema poslovnim servisima, pak, posljednjih godina posluje s gubicima, te je 2018. godine prijavila gubitak od 1,4 milijuna kuna. Povezan je S. Kujundžić s još jednom tvrtkom u sudskim registrima, a riječ je o tvrtki Medijak, čiji su računi u blokadi i ima problema s poslovanjem te je 2018. prijavila gubitak od oko 384 tisuće kuna.

Međutim, kad je 2012. godine krenuo u neuspješnu bitku za Pantovčak, aktualni ministar zdravstva Kujundžić izborni je stožer formirao na zagrebačkoj Knežiji, točnije na adresi Kalinovica 5.

Novinarima je tada rekao da je prostor za izborni stožer na korištenje dobio besplatno, i to od dobrog prijatelja iz Imotskog, a uvidom u zemljišne knjige vidljivo je da je riječ o Slavomiru Kujundžiću. Točnije, prostor koji je koristio Milan Kujundžić u suvlasništvu je Renate Kujundžić i tvrtke Medijak d.o.o., registrirane za graditeljstvo i usluge, a čiji je osnivač i jedina osoba ovlaštena za zastupanje Slavomir Kujundžić.

Riječ je o uličnom poslovnom prostoru veličine 85 četvornih metara, no Renata Kujundžić i tvrtka Medijak na istoj adresi u vlasništvu su još jednog dvorišnog poslovnog prostora od 59 kvadrata, stana od 200 kvadrata u potkrovlju zgrade, kao i nekoliko parkirališnih mjesta.

Osim toga, Slavomir Kujundžić pojavljuje se i na popisu donatora za financiranje izborne promidžbe stranke Hrvatska zora stranka naroda, dakle stranke Milana Kujundžića, kojoj je prema izvješću iz 2015. godine donirao 800 kuna.

Kako je ranije rekao novinarima, Kujundžić je prostor na Knežiji koristio besplatno, a zauzvrat je podmirio troškove režija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:56