ŠOK U UREDU POREZNE UPRAVE U MALOM LOŠINJU

OTKRIVAMO Na poreznoj listi srama nalazi se i sama - poreznica

 Nenad Dugi / CROPIX

Na 4701. mjestu liste poreznih dužnika s područja Primorsko-goranske županije nalazi se Ingrid Lekić iz Malog Lošinja.

Njezin ukupni porezni dug nije dramatičan, iznosi ukupno 18.612,65 kuna, dakle daleko je od kategorije krupnih utajivača koji su državi uskratili milijune kuna prihoda. No, ta je “neodgovorna porezna obveznica” ujedno zaposlenica Porezne uprave - ispostave Mali Lošinj, pa je činjenica da se i ona našla na listi srama već dva dana glavna kuloarska tema Lošinjana.

Zaboravila je...

Pogotovo to što se od ukupnog duga, 13.374,24 kune odnosi na neplaćeni porez na promet nekretninama, a gospođa Lekić, kažu izvori iz Lošinja, zadužena je upravo za razrez i naplatu poreza po osnovi kupoprodaje nekretnina. Kako je moguće da je upravo ona, čiji je to posao, zaboravila platiti svoj porezni dug, iako je znala da će imena svih dužnika biti javno objavljena, od gospođe Lekić nismo uspjeli doznati. Kako nam je rečeno u lošinjskoj Poreznoj upravi, ona je trenutačno na godišnjem odmoru i ne možemo dobiti broj njezina mobitela.

Porezna tajna!?

Iz ureda glavne ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec dobili smo neformalni odgovor kako se slučaj istražuje.

Službeno su poručili kako ne mogu o tome razgovarati jer je riječ o poreznoj tajni.

I sami su Lošinjani zatečeni tom informacijom jer ne razumiju kako si je ta iskusna porezna djelatnica mogla dopustiti takav gaf kada je dobro znala da će to postati javni podatak.

Osim toga, riječ je o uglednoj lošinjskoj obitelji, suprug Darin Lekić član je Uprave Jadranke Lošinj, najvećeg hotelskog poduzeća na tom kvarnerskom otoku, a oboje su bili i članovi Gradskog vijeća.

Odluka o posljedicama

To nam je potvrdio i lošinjski gradonačelnik Gari Capelli, no konkretni porezni slučaj nije htio komentirati, iako mu je informacija poznata.

Objava njezina imena potvrđuje glavnu tezu šefice Porezne uprave kako je lista zaista obuhvatila sve dužnike bez izuzetaka. Ako je doista Ingrid Lekić porezni dužnik, i to istoj adresi od koje svaki mjesec prima plaću, onda je to sigurno je slučaj kojim bi se Porezna uprava morala pozabaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:03