KONZILIJ UVJERIO BANDIĆA

Otkrivamo što se događalo u noći s nedjelje na ponedjeljak u klinici na Jordanovcu: 'Njegova situacija nimalo nije bezazlena'

 
 Hanza Media

Iako je već bio dogovoren sanitetski prijevoz, osigurano medicinsko osoblje i kolica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak je odlučio poslušati liječnički konzilij te odustati od namjere da jučer poslijepodne bude prisutan na svečanosti otvaranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Još u nedjelju poslijepodne činilo se kako ne postoji razlog zbog kojega bi Bandić propustio ceremoniju, no očito je definitivnu odluku o ostanku u bolnici donio u nedjelju navečer.

Preokret

- Sinoć (nedjelja kasno navečer, op. a.) došlo je do preokreta. Očito su liječnici imali prejake argumente i bili su dovoljno uvjerljivi da ga odgovore od izlaska iz bolnice. On fizički izgleda dobro, ali njegova situacija nije bezazlena - rekli su nam jučer njegovi najbliži suradnici.

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak navečer hitno hospitaliziran u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu zbog plućne embolije, nisu prestala nagađanja o tome hoće li ipak nazočiti jučerašnjem otkrivanju spomenika. Ipak, na kraju je poslušao liječnike i odustao od za njega vrlo rizičnog izlaska iz bolnice “na svoju odgovornost”.

Liječnici mu to ni po koju cijenu ne bi “potpisali” jer je rizik naprosto bio prevelik. Naime, samo dva dana liječenja i mirovanja nije bilo dovoljno za stabiliziranje tako teškog i rizičnog zdravstvenog stanja.

Ugrožen život

Liječnički konzilij KBC-a Zagreb i jučer je zaključio da je Bandiću nužno strogo mirovanje još barem tjedan dana. S obzirom na to da je s prijelomom noge gradonačelnik u proteklih mjesec dana “odradio” brojne protokole i nije mirovao kako su mu to preporučili, došlo je do plućne embolije.

Liječnici kažu kako nije čudno da su se pojavile komplikacije, točnije da se stvorio ugrušak koji je “prošetao” do pluća i ugrozio mu život. Međutim, za uspješno liječenje nužno je mirovanje, i to su napokon liječnici u ponedjeljak uspjeli uvjeriti gradonačelnika koji je već bio sve pripremio za odlazak na križanje Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice gdje je otkriven spomenik Tuđmanu.

Liječnici naglašavaju da je riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu zbog kojega je nužno bolničko liječenje barem desetak dana jer su u suprotnom moguće i dodatne komplikacije.

Hoće li Bandić sljedećih desetak dana uistinu provesti u bolnici, teško je vjerovati, no dok god bude izbivao, jutarnje kolegije držat će njegova prva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

- Nema nikakvih izvanrednih okolnosti. Sve funkcionira identično kao da je gradonačelnik na službenom putu - poručili su nam u Gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:40