VERA BEGIĆ BLEČIĆ

OTKRIVAMO TKO JE PROČELNICA KOJA JE SKRIVILA TEŠKU PROMETNU NESREĆU Ugledna članica riječkog SDP-a jedna je od najuspješnijih hrvatskih atletičarki

 
 CROPIX

Tešku prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu, koja se dogodila u srijedu navečer, izazvala je riječka pročelnica za sport Vera Begić Blečić. Bila je pod utjecajem alkohola. Prošle godine također je sudjelovala u prometnoj nesreći, a potom napustila mjesto nesreće. I tada je bila pod utjecajem alkohola.

Tada je izjavila kako se bila vratila na mjesto nesreće, ali tvrdila da ondje nije zatekla vozačicu s kojom se sudarila.

Prema odluci gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, Begić Blečić će do službenog okončanja istrage biti suspendirana s dužnosti pročelnice Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, na kojoj je već godinu i pol. Vera Begić Blečić članica je predsjedništva Foruma žena SDP-a Rijeke.

Ugledna članica riječkog SDP-a jedna je od najuspješnijih hrvatskih atletičarki. Bila je prva hrvatska atletičarka prije nego što se pojavila Sandra Perković koja je postizala zapažene rezultate u bacanju diska.

Rijeka, 220317.
Razgovor sa procelnicom za sport Verom Begic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

rijeka,290301
bacacica diska rijecanka vera begic
foto ivica brusic
-spo-
CROPIX

Rođena je u Rijeci 17. ožujka 1982. godine u sportskoj obitelji. Disk je uzela u ruke već u 12. godini, a čak 21 put obarala je hrvatski rekord u bacanju diska, od čeka deset puta u seniorskoj konkurenciji. Čak 12 godina zaredom bila je prvakinja Hrvatske u bacanju diska. Njezin osobni najbolji rezultat iznosi 61,52 metra, a bacila ga je u svibnju 2009. godine u Baru, u Crnoj Gori.

Nastupila je na pet Univerzijada, a najbolji rezultati su joj 4. mjesto 2007. u Bangkoku i 2009. u Beogradu. Natjecala se na dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., bez značajnijih ostvarenja (22. i 29. mjesto).

Uz srebro i broncu na Mediteranskim igrama, osvojila je i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu održanom 2009. godine u Španjolskoj.

Vera Begić je prva hrvatska diskašica koja je prebacila 60 metara, a Sandru Perković poznaje iz kadetskih dana.

Istaknula je tada kako je Sandrina velika prednost jaka glava, a kako je ona prije natjecanja uvijek previše razmišljala.

Zagreb, 250710.
Zracna luka Zagreb, Pleso.
Odlazak hrvatskih atleticara na Europsko prvenstvo koje se odrzava u Spanjolskoj, Barcelona.
Na slici: Sandra Perkovic ( disk ), Vera Begic ( disk ), Jurica Grabusic ( 110 prepone ), Nikolina Horvat ( 400 prepone ).
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Nenad Dugi / CROPIX
Sandra Perković, Vera Begić, Jurica Grabušić i Nikolina Horvat na putu za Europsko prvenstvo u Barceloni 2010. godine

Split, 160308.
Hrvatska rekorderka Vera Begic baca disk na 8. europskom zimskom bacackom kupu koji se odrzava u Splitu.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX

Rijeka, 010808.
Kantrida, pojedinacno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Vera Begic, disk.
Foto: Karmen Mrkic / CROPIX
Karmen Mrkic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:29