DOBIO OTKAZ

OTKRIVENA JOŠ JEDNA Omiljeni profesor iz Podravine predavao s lažnom diplomom

 
Ilustracija
 Vladimir Dugandzic / Hanza Media

Učitelj iz Podravine punih je 17 godina s lažnom diplomom predavao latinski jezik i povijest u Medicinskoj te Ekonomskoj i birotehničkoj školi, javlja Podravski.hr.

Nakon što je provjerom utvrđeno da je diploma magistra latinskog i povijesti s fakulteta u austrijskom Grazu lažna, “profesor” se pokušao “spasiti” novim krivotvorinama potvrda o završenom studiju, no na kraju je utvrđeno da su u pitanju novi “falsifikati” pa je dobio izvanredni otkaz.

Kako je njegova navodna diploma bila vezana uz Austriju, provjera je malo duže trajala, a čim je od Ministarstva vanjskih poslova stigla obavijest da se radi o falsifikatu, Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomsko i birotehničke škole, pokrenuo je nužan postupak za izvanredni otkaz.

Podsjetimo, u tri mjeseca u školama u različitim područjima Hrvatske otkriveno je 14 zaposlenih učitelja i nastavnika s lažnim diplomama.

Posljedica je to sustavne provjere koju je okružnicom zatražila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, nakon što je u njezinu ministarstvu otkriven prvi slučaj djelatnice s lažnom diplomom.

Svi redom, dakle njih ukupno 14, dobili su izvanredni otkaz, a slučajevi su prijavljeni policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:14